Skip to content
Начало » Ексклузивно: BMW M4 CS дебютира този май

Ексклузивно: BMW M4 CS дебютира този май

Ще има 543 конски сили и задвижване на всички колела.

Съобщава се, че BMW M4 CS дебютира този май

Светът на автомобилите е въодушевен от най-новите новини от блога на BMW, според неразкрити източници, предвещаващи пристигането на BMW M4 CS. Този нов високооктанов вариант е готов да направи големия си дебют през май.

В сърцето на тази очаквана машина лежи инженерното чудо на BMW: 3,0-литров редови шестцилиндров двигател с двоен турбокомпресор, отразяващ мощността на M4 CSL. Очаква се този двигател да генерира мощни 543 конски сили и 479 паунда фута въртящ момент. Допълнително повишаване на характеристиките му е включването на усъвършенстваната осемстепенна автоматична скоростна кутия на BMW. Отличавайки го от своя предшественик, предстоящият модел CS включва системата за задвижване на четирите колела xDrive, обещаваща подобрена динамика и пъргавина.

Развитието на M4 CS изглежда отразява това на неговия брат M3, особено по отношение на оптимизирането на теглото. Говори се, че BMW ще използва масово подсилена с въглеродни влакна пластмаса за покрива, предния капак, задния дифузьор, наред с други компоненти, с цел да намали теглото на купето с около 75 паунда. Това усилие към лекота може значително да подобри неговата производителност и управление.

Доказателствата за съществуването на M4 CS и предстоящото му представяне бяха подкрепени от предишни шпионски снимки, показващи автомобила, подложен на строги тестове, включително обиколки около емблематичния Нюрбургринг. Тези изображения намекват за усилията на BMW да прикрие своите подобрени аеродинамични характеристики, като агресивен преден сплитер и фин спойлер на капака на багажника. Очаква се купето да наследи набор от подобрения, характерни за обновения M4, представен по-рано през годината, включително авангардни фарове, обновен волан с плоско дъно и най-новите цифрови дисплеи.

Спекулациите с цените поставят M4 CS в горните ешелони на гамата на BMW M4, успоредно със своя аналог с четири врати, M3 CS, чиято цена доближава 120 000 долара. M4 Competition xDrive, понастоящем върхът на гамата M4, е на цена от $89 295, което предполага първокласно позициониране на предстоящия модел CS. BMW планира да започне производството на този ексклузивен вариант през юли, като се стреми да изработи ограничена серия от само няколко хиляди бройки, което го прави желан скъпоценен камък както за колекционери, така и за фенове.

Тази комбинация от усъвършенствано инженерство, прецизни стратегии за намаляване на теглото и ограничена наличност е настроена да затвърди статута на BMW M4 CS като връх на луксозните спортни купета, очакван с нетърпение от автомобилната общност.