Skip to content
Начало » 2022 BMW M4 CSL

2022 BMW M4 CSL

Запознайте се с новото BMW M4 CSL, което ще бъде ограничено до 1000 бройки по целия свят. Автомобилът идва като по-мощна версия на актуалното M4 Competition. Той е по-бърз, по-лек и дори постигна най-бързото време за обиколка на Нюрбургринг, правено някога от серийно производен модел на BMW – 7 минути 15,6 секунди.

Тук няма xDrive, а само истинска тръпка от задвижване на задните колела от най-добрата машина за шофиране. Емблемата CSL означава „Coupe Sport Lightweight“ носи дълбоко наследство и се свързва главно с тегло, а не с мощност и външен вид. Първият такъв модел е BMW 3.0 CSL от 1972, от който са произведени само 1265 екземпляра. По-късно през 2004 се появи E46 M3 CSL, което бе със 110 кг по-леко от обикновеното M3, благодарение на широкото използване на въглеродни влакна на покрива и панелите на каросерията. Тиража този път бе 1383 коли.

Новото BMW M4 CSL е със 100 кг по-леко от M4 Competition и се отличава с металик Frozen Brooklyn Grey стартов цвят, червени акценти върху предния капак и лазерни фарове с жълти къси и дълги светлини като състезателните автомобили GT. Емблемата CSL може да се види на сплитерите, бъбречната решетка, както и в интериора, където доминират въглеродните влакна, Салонът е идентичен с тези на модерните състезателни автомобили – лишен е от несъществени елементи, като задни седалки.

Под предния капак на M4 CSL е поставен 3.0-литров 6-цилиндров двигател с двойно турбо, който генерира мощност 550 к.с. и 650 Нм. (с 40 к.с. повече от M4 Competition). Скоростната кутия е 8-степенен автоматик M Steptronic, а спринтът от 0 до 100 км/ч отнема 3.7 секунди, като максималната скорост на движение е 307 км/ч.

BMW все още не са посочили цената, но вероятно тя ще бъде около 170 000 евро с ДДС в Германия. Производството ще започне през юли 2022 г. в завода в Dingolfing.

Технически данни:

[one_third]

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент
[/one_third]

.

[five_sixth]

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.
[/five_sixth]

.

[five_sixth]

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч
[/five_sixth]

Галерия:

Видео: