Skip to content
Начало » 2023 BMW M3 CS

2023 BMW M3 CS

BMW представи CS модификацията на актуалния модел M3. Наследникът е с по-ниско тегло, повече мощност и с опция за задвижване на четирите колела.

Инженерите от BMW M са направили “масаж” на 3,0-литровия двигател “S58” с двойно турбо, за да отключат 543 конски сили, докато въртящия момент е както при версията Competition – 650 Нм. Теглото е намалено с 34 кг, благодарение на пластмасова диета, подсилена с въглеродни влакна. Карбонът е използван за предния капак, предния сплитер, въздухозаборниците, капаците на страничните огледала, задния дифузьор, спойлера на багажника и не на последно място – покрива.

Изпускателната система е титаниева. По-рано появилото се M4 CSL отиде крачка напред, като премахна задните седалки, но това очевидно нямаше да има смисъл в този случай, при кола с четири врати.

С любезното съдействие на добавената сила, M3 CS спринтира до 100 км/ч за 3,4 секунди, а максималната скорост на движение е електронно ограничена до 303 км/ч.

Отвътре електрическите и отопляеми карбонови предни седалки имат осветени лога “CS” и кожа Merino с червени акценти Mugello. Завършване на подобренията са плочите на праговете на вратите с емблемата „M3 CS“, обвит с алкантара волан и известните M цветове, украсяващи предпазните колани.

С размери 275/35 ZR19 отпред и 285/30 ZR20 отзад, гумите Michelin Pilot Sport Cup 2 са безплатна опция за кованите джанти, налични в матово черно или златист бронз.

BMW ще произведе ограничен брой M3 CS, но за сега не разкрива точно колко. Логиката ни насочва, че ще бъдат по-малко от ексклузивния M4 CSL, от който се произвеждат само 1000 екземпляра. за целия свят.

Технически данни:

[one_third]

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент
[/one_third]

.

[five_sixth]

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.
[/five_sixth]

.

[five_sixth]

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч
[/five_sixth]

Галерия:

Видео: