Skip to content
Начало » 2025 BMW M440i идва с 386 к.с. и лазерно осветление

2025 BMW M440i идва с 386 к.с. и лазерно осветление

2025 BMW M440i-1

Новата настройка за мек хибрид съчетава редови турбо шестак с мощност 375 к.с. и стартер-генератор, монтиран на коляновия вал с мощност 11 к.с.

За моделната година 2025 BMW пуска актуализации на купето и кабриолета Серия 4, отбелязвайки обновяване в средата на цикъла, което включва разнообразие от фини стилови модификации. Тези промени идват с увеличение на цената в цялата гама от серия 4.

2025 BMW M440i-2

В екстериора най-забележителните корекции са на фаровете, които сега включват нов дизайн, при който функциите на късите и дългите светлини се обслужват от единичен LED модул. Тази актуализация подчертава фокуса на BMW към елегантно, ефективно осветление.

Освен това, моделите M440i вече ще се похвалят със задни светлини Laserlight като стандартна функция, високотехнологична опция за осветление, която е налична и за 430i, когато е оборудван с пакета Shadowline.

2025-BMW-M440i-3

Тези усъвършенствани задни светлини използват снопове от стъклени влакна, които се осветяват от лазерни диоди, демонстрирайки иновативния подход на BMW към осветлението на автомобила и подобрявайки визуалната привлекателност на автомобила.

Моделите 430i и M440i, всеки от които се предлага с опция за задвижване на четирите колела xDrive, се отличават предимно с отличителния дизайн на решетката. 430i разполага с въздухозаборници, украсени с мрежа и е обрамчен от матова хромирана обвивка, представяща изтънчена, но сдържана предна фасада.

2025-BMW-M440i-4

За разлика от това, M440i издига естетиката си с гланцирана черна решетка, допълнена от хоризонтално разположени ленти, които гордо показват емблематичният символ M.

Този модел допълнително се отличава с елементи на предницата, завършени в черно с висок гланц – отклонение от използвания преди това Cerium Grey – и завършва своята спортна привлекателност с елегантни, гланцирани черни трапецовидни накрайници.

2025-BMW-M440i-5

Тези дизайнерски елементи не само подобряват визуалната привлекателност на M440i, но също така подчертават статута му в гамата на BMW като модел, който съчетава лукс с производителност.

2025 BMW M440i Gets 386 HP And Laser Lighting

BMW 430i поддържа своето задвижване чрез използването на 2,0-литровия четирицилиндров двигател с турбокомпресор B48 на BMW, който сега е синергизиран с 48-волтова стартер-генераторна система за повишена ефективност.

Въпреки въвеждането на нови функции като преработени всмукателни отвори и оптимизирани горивни камери, изходната мощност остава стабилна на 255 конски сили и 295 фунт-фута въртящ момент.

2025-BMW-M440i-6

Този внимателен баланс на актуализациите гарантира, че производителността на автомобила остава стабилна, без да променя установените показатели.

В по-мускулестия край на спектъра, M440i се задвижва от 3,0-литровия шестцилиндров двигател на BMW с турбокомпресор, който сега е подсилен с нова 48-волтова мека хибридна система, за да повиши неговата ефективност и производителност.

2025-BMW-M440i-8

Въпреки че мощността на двигателя е претърпяла лека корекция до 375 к.с. – по-малко от 382 к.с. в модела 2024, основно поради интегрирането на филтър за твърди частици в изпускателната система, който не присъства в предишния модел с американски спецификации за подобрени емисии – допълнението на нов монтиран на коляновия вал стартер-генератор компенсира чрез инжектиране на допълнителни 11 к.с.

Това довежда общата официална изходна мощност на M440i до 386 к.с., с комбиниран въртящ момент, достигащ връх от 398 lb-ft, което означава мощна комбинация от подобрения на производителността и екологични съображения.

2025-BMW-M440i-9

В обновената серия 4 BMW въвежда свежи дизайни на волана, подобрявайки изживяването при шофиране както с естетически, така и с функционални актуализации. Стандартният волан за 430i се отличава с дизайн с две спици, предлагащ елегантен и модерен външен вид.

За тези, които търсят по-спортно ориентирано усещане, пакетът M Sport представя кожен волан с три спици и плоско дъно. Тази по-спортна опция се предлага като надстройка за 430i и се предлага като стандартно оборудване за M440i, съчетавайки производителност с лукс във всеки детайл.

2025-BMW-M440i-10

Допълнителна персонализация е достъпна чрез пакета Shadowline, който украсява подобрения волан с трицветни M шевове, добавяйки допълнителен слой ексклузивност. Отличителна червена ивица на позиция 12 часа маркира волана, служейки както за визуален акцент, така и за ориентир за водача.

Външно гамата от 2025 серия 4 е освежена с палитра от две плътни и осем метални лакови покрития, включително въвеждането на две ярки нови опции: Cape York Green металик и Vegas Red металик.

2025-BMW-M440i-11

Тези допълнения придават съвременен привкус на външния вид на автомобила. За клиентите с желание за още повече персонализация, BMW разширява възможността да избират от набор от лакови покрития BMW Individual, позволявайки ниво на персонализиране, което гарантира, че тяхната Серия 4 се откроява с индивидуалност и стил.

2025-BMW-M440i-12

За моделната година 2025 BMW подобрява привлекателността на Серия 4 с въвеждането на два нови 19-инчови дизайна на джанти, предоставяйки на клиентите избор да оборудват автомобила си или с гуми, ориентирани към производителността, или с всесезонни гуми.

Този избор позволява по-голяма персонализация и адаптивност към различни условия на шофиране, като гарантира, че както естетиката, така и функционалността отговарят на нуждите на водача.

2025-BMW-M440i-13

Освен това, BMW повишава залозите в луксозната и производителна естетика, като предлага M Carbon екстериорен пакет. Този пакет включва елегантни капачки на огледалата и вложки за въздухозаборници, изработени от пластмаса, подсилена с въглеродни влакна, подчертаващи спортния характер на автомобила, като същевременно добавят изискан, високотехнологичен външен вид.

2025-BMW-M440i-14

Тъй като 2025 BMW Серия 4 се подготвя да излезе на пазара през март, цените са определени така, че да отразяват гамата и подобренията. Входното ниво 430i купе ще се предлага от $51 695, което включва такса от $955 за дестинация.

2025-BMW-M440i-15

За тези, които търсят подобрената производителност и функции на купето M440i, началната цена ще бъде $62 245. Тези цени позиционират Серия 4 2025 като конкурентна опция на пазара на луксозни купета, предлагайки комбинация от производителност, иновация и стил.

2025-BMW-M440i-17

Окончателна присъда!

Докато очакваме с нетърпение пристигането на 2025 BMW Серия 4, е ясно, че BMW продължава да разширява границите на лукса, производителността и технологичните иновации. Със своите усъвършенствани актуализации на стила, подобрени функции за производителност и набор от опции за персонализиране, новата серия 4 е готова да постави нови стандарти в своя клас. Независимо дали сте привлечени от елегантната ефективност на 430i или динамичната мощност на M440i, не може да се отрече привлекателността на най-новото предложение на BMW.

С въвеждането на нови дизайни на джанти, M Carbon Exterior Package и селекция от впечатляващи лакови покрития, Серия 4 2025 позволява на шофьорите да изразят своя уникален стил и предпочитания. С конкурентна цена и снабден с функции, които се грижат както за ентусиастите на производителността, така и за търсачите на лукс, Серия 4 остава завладяващ избор за онези, които искат най-доброто от своето шофиране.

Докато 2025 BMW Серия 4 се подготвя да направи своя дебют, той приканва шофьорите да се впуснат в пътешествие на открития, съчетавайки тръпката от шофирането с изтънчеността и елегантността, с които BMW е известно. Очаквайте официалното му пускане през март и се пригответе да станете свидетели на следващата глава от наследството на върховите постижения на BMW.

Tags: