Skip to content
Начало » 2023 BMW i7 M70 xDrive

2023 BMW i7 M70 xDrive

Мина около година, когато BMW представи електрическия i7. Днес автомобилният производител разкрива мощната версия i7 M70 xDrive. Тя ще се произвежда в завода в Динголфинг, Германия, като пускането на световния пазар ще започне през втората половина на 2023 г. Седанът направи своя дебют на международното автомобилно изложение в Шанхай.

Новият i7 M70 xDrive разполага с най-мощния електрически мотор на BMW. Компанията увеличи плътността на мощността на двигателя на задния мост с 25,5 процента в сравнение с агрегата в i7 xDrive60. Увеличаването на мощността идва от удвояването на броя на възбудителните намотки в електродвигателя от три на шест. Задният произвежда 483 конски сили, които работят с двигателя на предния мост с мощност 255 к.с., за да осигурят на електромобила комбинирана мощност от 650 к.с. и задвижване на всички колела.

Силовото предаване също произвежда въртящ момент от 1015 Нм спортен режим. Електрическият седан може да спринтира от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди, което го прави най-бързият напълно електрически модел на марката. Автомобилният производител електронно ограничава максималната си скорост до 250 км/ч.

Батерията на i7 M70 xDrive осигурява 101,7 киловатчаса използваема енергия от своя капацитет от 105,7 киловатчаса. Това дава на EV приблизителен пробег от до 295 мили въз основа на стандартите за тестови процедури на US EPA.

За да увеличи максимално пробега при спешни случаи, i7 M70 идва и с новия режим Max Range на BMW, който ограничава максималната скорост на автомобила до 56 mph и ограничава функциите за комфорт като климатичен контрол и отопляеми седалки, което помага за разтягане на оставащите електрони.

BMW ще предложи i7 M70 xDrive със своите M-ексклузивни екстериорни цветове и матово покритие Frozen. Компанията ще предлага двуцветни покрития и при пускането на пазара ще има комбинация BMW Individual Liquid Copper и Sapphire Black.

Галерия: