Skip to content
Начало » Pininfarina направи Батмобил, който всъщност можете да си купите

Pininfarina направи Батмобил, който всъщност можете да си купите

Ако имате толкова пари, колкото Брус Уейн, разбира се.

Pininfarina направи Батмобил, който всъщност можете да си купите

Automobili Pininfarina разкри грандиозна нова серия ултра-ексклузивни автомобили, гениално проектирани да въплъщават изтънчеността и привлекателността на алтер егото на Батман, Брус Уейн. Тази серия включва два различни модела: B95 и Battista, всеки от които излъчва лукс чрез прецизни дизайнерски детайли, които отразяват аурата на известния милиардер.

Моделите се предлагат в две поразителни версии: Gotham и Dark Knight, всеки от които е изработен, за да се погрижи за различни аспекти на личността на Брус Уейн. Облицовката Gotham капсулира разкоша и класата на Брус Уейн със своята тапицерия от кафява кожа, която украсява интериора. Това е допълнено от индивидуален капитон на централния панел и елегантни светлокафяви шевове, подобряващи разкошното усещане на автомобила. За разлика от това, оформлението на Черния рицар се впуска в мистериозния и страховит характер на Батман. Той се отличава с елегантна комбинация от черна алкантара и черна кожена тапицерия, обогатена с поразителни черни и златни контрастни шевове в два тона, излъчващи мощно и загадъчно присъствие.

Pininfarina-b95-dark-knight

По отношение на екстериорния стил, Gotham Battista ослепява със своята гланцирана боя Argento Vittorio и контрастен покрив Nero Torino. Този модел допълнително усилва своята луксозна естетика със задно осветено лого на Pininfarina, завършено в полиран анодизиран алуминий. Стои върху 20-инчови предни и 21-инчови задни алуминиеви джанти, които се отличават с изтънчен дизайн с лъскаво-черни лица и матово-черни джанти. С подобен стил, B95 поддържа визуална хармония с Battista, спортни матово-черни вътрешни и лъскаво-черни външни колела.

Версиите на Dark Knight както на Battista, така и на B95 са покрити с примамлива външна боя Nero Profondo, допълнена от покрив Nero Torino, създавайки мрачен и страховид вид. Тези модели разполагат с керамично полирани джанти, които подобряват техния скрит профил. Под зашеметяващата им външност всяка кола се захранва от литиево-йонна батерия с мощност 120,0 киловатчаса, която захранва четири електрически мотора, произвеждайки удивителните 1900 конски сили. Тази мощна настройка задвижва B95 и Battista от нула до 62 мили в час за по-малко от две секунди, осигурявайки спираща дъха производителност, колкото и тяхната естетика. В допълнение, интериорът е подсилен с подобрения на Wayne Enterprises и глас на инструктор, моделиран след Алфред Пениуърт, лоялният иконом на Батман, добавяйки автентичен щрих към вселената на Батман.

Pininfarina-b95-dark-knight-23

Допълнително подчертавайки тяхното супергеройско родословие, Battista разполага с усъвършенствани аеродинамични подобрения като нови перки на акула на задната врата, отвори за жалузи и задни карбонови крила. Той също така гордо показва лога на Wayne Enterprises върху страничните прагове и покрива, което означава изключителното му партньорство с измислената компания.

Тези специални автомобили Pininfarina не само честват наследството на Батман, но също така отбелязват уникалното сътрудничество с Wayne Enterprises, разработено от Warner Bros. Discovery Global Consumer Products. Партньорството ще бъде стартирано на BruceWayneX.com, като това лято ще бъде домакин на ексклузивна концепция за театър, където избрани посетители могат да изпитат Батиста от първа ръка. Освен това сайтът ще предлага ограничено издание на джетове, велосипеди и дори емблематичното превозно средство Tumbler от трилогията на Кристофър Нолан „Черният рицар“.

Pininfarina-b95-gotham

Въпреки че Pininfarina не е разкрил точната цена за тези тематични издания на Батман, началните цени от 2,2 милиона долара за Battista и 4,8 милиона долара за B95 предполагат, че притежаването на такива чудеса изисква портфейл толкова голям, колкото този на Брус Уейн, въплъщаващ както екстравагантността, така и загадъчна привлекателност на героя на Готъм.

Новото начинание на Pininfarina в луксозните автомобили на тема Батман не е просто упражнение в брандирането; това е свидетелство за творческата интеграция на поп културата и автомобилния дизайн от висок клас. Това сътрудничество между Automobili Pininfarina и Warner Bros. Discovery Global Consumer Products надхвърля традиционния мърчандайзинг, като вгражда същността на разказа за Батман в основния дизайн и функционалност на превозните средства. Моделите B95 и Battista, чрез своите Gotham и Dark Knight, предлагат не само шофиране, но и завладяващо изживяване в света на Брус Уейн.

Pininfarina-b95-gotham-1

Философията на дизайна зад тези превозни средства е дълбоко повлияна от двойната идентичност на Брус Уейн/Батман. Облицовката на Gotham, със своите по-леки, по-луксозни елементи, отразява публичната личност на Уейн като милиардер филантроп. Става дума за елегантност и присъствие, отразяващи изтънчената среда, в която работи Bruce Wayne. От друга страна, облицовката на Dark Knight представлява по-тъмната, по-интензивна страна на кръстоносеца с пелерина. Тази облицовка, със своите по-тъмни тонове и златни акценти, загатва за напредналата технология и чистата сила, които Батман въплъщава. Вниманието към детайла е прецизно, предназначено да резонира не само с феновете на франчайза, но и с ценителите на изисканите автомобили, които ценят комбинацията от производителност и артистичност.

Pininfarina-b95-gotham-56

Технологичните аспекти на автомобилите са също толкова впечатляващи. Интегрирането на 120,0-киловатчаса литиево-йонна батерия и четири мощни електрически мотора гарантира, че тези превозни средства са не само визуално зашеметяващи, но и мощни и отзивчиви на пътя. Обещанието за ускорение до 62 мили в час за по-малко от две секунди е вълнуваща перспектива, предлагаща изживяване при шофиране, което е едновременно вълнуващо и съобразено с околната среда, като се има предвид електрическата природа на превозните средства. Това мощно представяне, съчетано с авангардна аеродинамика, като перки на акула и карбонови крила, позволява подобрено изживяване при шофиране, което имитира динамичната и пъргава природа на самия Батман.

Pininfarina-battista-dark-knight-2

Освен това ограничената наличност и ексклузивният характер на тези модели създават нишова привлекателност. Концепцията за „театър на дребно“, където потенциалните купувачи са поканени на ексклузивно изживяване при гледане и покупка, добавя към привлекателността и престижа. Тази стратегия не само повишава ексклузивността, но също така създава усещане за общност сред купувачите, подобно на това да сте част от избрана група, която може да оцени по-фините, по-езотерични аспекти както на притежанието на луксозни автомобили, така и на фенството.

Pininfarina-battista-gotham-3

И накрая, по-широката гама от продукти, свързани с това партньорство, включително джетове и велосипеди, и дори емблематичния Tumbler, демонстрира обширна представа за това какво може да направи една марка, когато съчетае кинематографичните познания с продукти от реалния свят. Това е смело разширяване на марката Batman в пътища, които досега не са били използвани от масовите производители на автомобили, използвайки историческата история и фен базата на франчайза Batman, за да подобри и предефинира луксозните потребителски продукти.

Pininfarina-battista-gotham-13

По същество новата линия автомобили, вдъхновени от Батман, на Automobili Pininfarina не е просто празнуване на прочутия супергерой, а умело сливане на дълбочина на разказа с първокласен автомобилен дизайн. Това е ход, който разширява границите на това, което могат да представляват тематичните превозни средства, преминавайки отвъд обикновената естетика, за да въплъти духа и технологията, синоним на един от най-емблематичните герои в историята на комиксите.