Skip to content
Начало » 2020 Pininfarina Battista Anniversario

2020 Pininfarina Battista Anniversario

Pininfarina представи юбилеен хиперавтомобил

За тези от вас, които все още не са чували за Battista, нека припомним – ще бъдат произведени не повече от 150 броя, след като производството започне в Торино по-късно тази година. Моделът ще предшества предстоящата електрическа серия от Pininfarina, които през следващите няколко години ще изведат марката в по-конкурентен ценови диапазон от този, в който струващото 2 000 000 евро Battista ще се позиционира.

Четирите електромотора на автомобила гарантират до 1900 к.с. и 2300 Нм въртящ момент, с които го задвижват до 100 км/ч по-бързо от болид от Формула 1. Представянето на Battista е толкова безмилостно, че тестовият пилот Ник Хайдфелд заяви, че трябва отново да научи някои писти, по които кара години наред.

Battista е по-бърз с 4,3 секунди от болид от Формула Е от 2019 г. и развива 300 км/ч. Когато педалът на газта бъде натиснат до долу при 250 км/ч, нивото на ускорение е същото като при Tesla Model 3 при потегляне с пълна газ. При не толкова агресивно шофиране пробегът с едно зареждане стига до 500 км.

В специалната версия Anniversario стандартно е вграден пакетът Furiosa, който е наличен като опция за всички Battista. Той включва агресивни части от карбон в предния сплитер, страничните отвори и задните дифузьор и спойлер. Към него са добавени 21-инчови джанти с централно заключване, които намаляват неокачените маси с близо 10 килограма.

Anniversario ще бъде създаден едва в пет бройки и в комбинация от три цвята – Bianco Sestriere, Grigio Antonelliano и Iconica Blu. Те ще бъдат нанасяни цвят по цвят, а каросерията ще бъде асемблирана и разглобена три пъти, за да бъдат нанесени и ленти с фини четки.

Другите интересни детайли са седалките в черна кожа и черна алкантара. Освен това специалната версия получава гравирани фарове, надписи Anniversario в калниците, черни емблеми на вратите и специално гравирана емблема в салона между седалките.
Петте бройки ще струват по 2,6 млн. евро и ще бъдат представени пред платежоспособните клиенти в целия свят през летните месеци.

Галерия: