Skip to content
Начало » ID.7 Tourer – първото електрическо комби на Volkswagen

ID.7 Tourer – първото електрическо комби на Volkswagen

Не е по-голям от седана, но е значително по-практичен.

vw-id.7 tourer 2024

В пейзажа на електрическите амбиции на Volkswagen, ID. Space Vizzion Concept, представен с голямо нетърпение през ноември 2019 г., беше смела заявка за ангажимента на марката към електрификацията. Тази концепция не само демонстрира визията на Volkswagen за устойчива мобилност, но също така послужи като фар за бъдещата посока на тяхната гама електрически превозни средства (EV). През февруари 2024 г., някогашната концептуална визия се трансформира в реалност с представянето на ID.7 Tourer. Това превозно средство не е просто още едно допълнение към нарастващия електрически парк на Volkswagen; това представлява важен крайъгълен камък като встъпителното начинание на компанията на пазара на електрически автомобили. Този ход е доказателство за иновативния дух на Volkswagen и неговата отдаденост към разнообразяване на своите електрически предложения.

vw-id.7-tourer-2024-12

Позициониран редом с уважаваната гама от комбита на Volkswagen – Golf Variant, Passat Variant и Arteon Shooting Brake – ID.7 Tourer се очертава като хармонична комбинация от традиция и иновация. Той прегръща наследството и практичността на комби моделите на Volkswagen, като същевременно тласка марката към новата електрическа ера. Тази интеграция символизира мост между миналото и бъдещето, отговаряйки на развиващите се нужди и предпочитания на съвременните потребители, които желаят екологични опции, без да правят компромис с пространството и гъвкавостта.

vw-id.7-tourer-2024-13

Разминавайки се с типичната философия на дизайна, при която се очаква комбитата да имат по-голям отпечатък от седаните, ID.7 Tourer възприема различна стратегия. Той запазва основните размери на базовия модел, от който е вдъхновен. Това решение доведе до превозно средство с дължина 4961 милиметра (195,3 инча), широчина 1862 милиметра (73,3 инча) (без огледалата) и височина 1536 милиметра (60,4 инча), със значително междуосие от 2971 милиметра (117 инча), осигурявайки просторен интериор. Поддържайки тези размери, Volkswagen е създал ID.7 Tourer, за да предложи практическите предимства на комбито – достатъчно товарно пространство и комфорт за пътниците – като същевременно се придържа към елегантния, ефективен дизайн, характерен за техните EV модели. Този стратегически избор на дизайн подчертава ангажимента на Volkswagen за предоставяне на решения за устойчива мобилност, които не жертват функционалността или естетическата привлекателност.

vw-id.7-tourer-2024-14

Въплъщението на ID.7 Tourer както на полезността на традиционно комби, така и на иновативните характеристики на електрическо превозно средство илюстрира далновидния подход на Volkswagen. Това означава промяна в автомобилния пейзаж, където търсенето на екологично чисти превозни средства се слива с необходимостта от пространство и гъвкавост, отбелязвайки нова глава в електрическото пътуване на Volkswagen.

Въпреки че ID.7 Tourer отразява външните размери на своя аналог седан, Volkswagen гениално преосмисли дизайна на задната част на автомобила, за да подобри значително неговата практичност. Това прецизно преконфигуриране е най-очевидно в товарния капацитет на комбито, където той наистина блести в сравнение с версията седан, която възприема по-скоро хечбек или лифтбек стил поради електрическата си функция за задна врата.

vw-id.7-tourer-2024-24

С напълно изправени задни седалки, електрическото комби може да се похвали с впечатляващо багажно пространство от 605 литра (21,3 кубически фута), изпреварвайки седана със 73 литра (2,5 кубически фута). Това допълнително пространство не е само число; той представлява значително подобрение в практичността, като предлага на семейства и авантюристи повече гъвкавост за ежедневна употреба и нужди при пътуване. Капацитетът за лесно поставяне на допълнителен багаж, пазарски чанти или спортно оборудване прави ID.7 Tourer привлекателна опция за тези, които се нуждаят от превозно средство, което съчетава електрическа ефективност с функционален дизайн.

vw-id.7-tourer-2024-25

Когато възникне необходимост от още повече пространство, сгъването на задната седалка превръща комбито в камера за товари, като капацитетът нараства до 1714 литра (60,5 кубически фута). Това представлява значително увеличение от 128 литра (4,5 кубически фута) над максималния товарен обем на седана, което допълнително подчертава превъзходната полезност и гъвкавост на комбито. Такива обширни възможности за съхранение гарантират, че ID.7 Tourer може без усилие да се погрижи за широка гама от дейности, от семейни ваканции и дни на преместване до транспортиране на оборудване за хобита и спорт.

vw-id.7-tourer-2024-157

За онези случаи, когато дори това вътрешно пространство не е достатъчно, Volkswagen предлага допълнителен аксесоар за покривна кутия, добавяйки още 460 литра (16,2 кубически фута) към товарния капацитет на автомобила. Това допълнително решение за съхранение е идеално за ски, сноуборд, къмпинг оборудване или всякакви обемисти предмети, които може да не се поберат в автомобила. Той подчертава философията на дизайна на ID.7 Tourer за осигуряване на максимална гъвкавост и практичност без компромис със стила или екологичната устойчивост. Този подход към дизайна и функционалността гарантира, че ID.7 Tourer не само отговаря на разнообразните нужди на съвременните шофьори, но и поставя нов стандарт в сегмента на електрическите комби автомобили.

vw-id.7-tourer-2024-266

Във Volkswagen ID.7 Tourer практичността е безпроблемно интегрирана в неговия дизайн, предлагайки значителна гъвкавост за съхранение, без да се налагат корекции на разположението на седалките. С изправени задни седалки комбито побира предмети с дължина до 1075 милиметра (42,3 инча). За тези, които се нуждаят от допълнително пространство за по-дълги предмети, сгъването на задната седалка разширява максималната дължина на товарната зона до впечатляващите 1948 милиметра (76,7 инча). Volkswagen също оптимизира пространството между арките на колелата, осигурявайки максимална ширина от точно 1000 милиметра (39,3 инча), което допълнително допринася за практичността на автомобила за различни видове товари.

vw-id.7-tourer-2024-989

Философията на дизайна на ID.7 Tourer отразява консервативен подход, като Volkswagen избира предсказуема, но функционална естетика. По същество той отразява седана ID.7, макар и с модификации като по-дълъг покрив и по-значителна задна част. Една от открояващите се характеристики, наследени от седана, е опционалният панорамен люк, който включва полимерно-дисперсен слой от течни кристали (PDLC). Тази иновативна технология позволява на люка да превключва между прозрачност и непрозрачност по команда на собственика чрез бутон, монтиран на тавана. Някога лукс, който се срещаше само в суперавтомобилите от висок клас и премиум моделите, тази функция сега си проправя път в по-достъпни, масови автомобили, подобрявайки изживяването при шофиране с персонализирано естествено осветление и опции за поверителност.

vw-id.7-tourer-2024-1445

Под капака – или по-точно отзад – ID.7 Tourer споделя задвижващата си система с лифтбек варианта, включващ монтиран отзад електрически мотор, доставящ 282 конски сили (210 киловата) и 402 фунт-фута (545 нютон-метра). ) на въртящия момент. При стартирането Pro версията ще се предлага с батерия от 77 kWh, обещаваща значителен обхват и ефективност. Освен това, Pro S вариант е в процес на подготовка, оборудван с 86-kWh батерия, която се очаква да разшири още повече пробега до приблизително 426 мили (685 километра) според цикъла WLTP, демонстрирайки подобряване на електрическата мобилност и удобство.

Възможностите за зареждане на ID.7 Tourer са проектирани да отговорят на изискванията на съвременното притежаване на EV. Стандартната батерия поддържа максимална мощност на зареждане от 175 kW, докато по-голямата батерия може да поддържа до 200 kW, което позволява бързо презареждане от 10 до 80 процента за малко под 30 минути. Въпреки това е важно да се отбележи, че действителният обхват може да варира в зависимост от няколко фактора, включително размер на колелата, който варира от 19 до 21 инча, подчертавайки персонализираната природа на автомобила, за да отговаря на различни предпочитания и изисквания за шофиране.

vw-id.7-tourer-2024-21323

Volkswagen потвърди, че производството на ID.7 Tourer ще се извършва във фабриката в Емден в Германия, на същото място, където се сглобяват стандартните ID.7 и ID.4, гарантирайки непрекъснатост на качеството и майсторството. Въпреки това, с риск да разочарова американските потребители, говорителят на Volkswagen Марк Джилис посочи по имейл, че Tourer няма да се предлага в Съединените щати. Вместо това клиентите в Северна Америка могат да очакват с нетърпение пристигането на лифтбек модела през втората половина на 2024 г., предлагащ алтернативна опция за тези, които искат да прегърнат електрическото бъдеще на Volkswagen.