Skip to content
Начало » 2022 Lamborghini Huracan Technica

2022 Lamborghini Huracan Technica

Lamborghini Automobili официално представи новия Huracan Tecnica, следващото поколение V10 модел със задно задвижване, разработен да работи както на пътя, така и на пистата.

Моделът разполага с подобрена аеродинамика за повишена производителност, стабилност и лекота на използване, особено на писта. Той въплъщава напредналата еволюция на техническите способности на Huracan и е лесно разпознаваем както външно, така и под капака.

Huracan Tecnica е оборудван с 5.2 L V10 двигател, извлечен от Huracan STO със същата мощност от 640 к.с. и 565 Нм въртящ момент при 8000 об/мин. Ускорението от 0 до 100 км/ч става само за 3,2 секунди. Сухото тегло на колата е 1379 кг.

Производителността също е подобрена от новомонтираното управление на охлаждането на карбон-керамичните спирачки. Те разполагат със специално проектирани охлаждащи дефлектори и канали на шублера за насочване на въздушния поток към дисковете, за да се увеличи максимално разсейването на топлината и да се намали температурата на спирачната течност.

Екстериорът на Tecnica се отличава с олекотен преден капак изцяло от въглеродни влакна, нова броня в черен Terzo Millenio Ypsilon цвят, нов преден сплитер с долни отворени ламели за подобряване на притискащата сила и охлаждането, нов вертикален заден стъклен прозорец и задно крило с аеро дизайн, монтирано за подобряване на задната притискаща сила и намаляване на съпротивлението с 20%.

Автомобилът е оборудван с комплект нови 20-инчови джанти Damiso, вдъхновени от Lamborghini Vision GT, и с гуми Bridgestone Potenza Sport.

Интериорът на Huracan Technica включва регулируеми по височина спортни седалки, олекотен дизайн на вратите, задна арка и болтове на колелата от лек титан, предпазни колани, ексклузивен преработен HMI интерфейс и нова вътрешна облицовка от Alcantara.

Технически данни

[one_third]

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент
[/one_third]

.

[five_sixth]

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.
[/five_sixth]

.

[five_sixth]

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч
[/five_sixth]

Галерия:

Видео: