Skip to content
Начало » 2017 Lamborghini Terzo Millennio Concept

2017 Lamborghini Terzo Millennio Concept

Концепцията за новия модел от последно поколение на Lamborghini бе показана. Автомобилът носи футуристичното име Terzo Millennio.

Италианската компания си е партнирала с учени от Масачузетския технологичен институт за създаването на машината. Президентът на Lamborghini, Стефано Доменикали, обясни, чеекипът е разработил електромобил, който задава бъдещата посока за компанията.

Все още не е разпространена информация относно техническите характеристики на Terzo Millennio, но знаем, че каросерията до голяма степен е изградена от карбон. По този начин автомобилът е изключително лек и аеродинамичен.

Инженерите са заложили на карбон с микроканали, запълнени със специално вещество. Те усилено се потят над създаването на материал, който да възстановява първоначалната си форма след малки аварии. Този конкретно съвпада с плановете им за създаване на регенериращ се метал, а освен това се захабява по-трудно.

Концептуалният хибриден модел е оборудван с редица системи, които скоро ще намерят място и в серийните автомобили на марката. Някои от тях са системите за бързо зареждане и за рекуперация на кинетична енергия.

Lamborghini Terzo Millennio Concept е получил по един електродвигател за всяко колело, а също и суперкондензатори. Нововъведение са блоковете за енергийно натрупване в каросерията. Освен това са разработени и осъвременени акумулатори с удължен живот.

Lamborghini Terzo Millennio Concept галерия:

Автор: Емануила Гавраилова