Skip to content
Начало » 2019 Lamborghini Lambo V12 Vision Gran Turismo

2019 Lamborghini Lambo V12 Vision Gran Turismo

Lamborghini представи Lambo V12 Vision Gran Turismo Concept и даде сериозна заявка за отношението си към Gran Turismo Sport.

Представен в реален размер преди световните финали за миналата година на FIA Certified Gran Turismo Championships в Монте Карло, моделът е направен от производителите на автомобили Centro Stile и можем да го очакваме в популярната състезателна игра през пролетта на 2020-та.

Моделът носи ДНК-то на Lamborghini. Притежава подобрена аеродинамика, с остри линии и обемно задно крило. Може да се види вдъхновението от концепцията Marzal от 1967 г. в Y-оформените светлини от двете страни на страничните стъкла. Интересен детайл е отделянето на предните калници от купето и фактът, че пилотът, подобно на пилот на боен самолет трябва да слезе и да се качи отпред.

След това той заема единственото място и пред него се появява футуристично кормило за управление, а цялата информация се появява на предното стъкло. .

Lambo V12 Vision Gran Turismo има същия механизъм на задвижване като Sian FKP 37. и обединява 6.5-литров атмосферен V12 агрегат с лека комбинирана система за обща мощност от 808 конски сили. Така Sian достига 0-100 км/ч за 2,8 секунди и има максимална скорост от над 350 км/ч.

Галерия: