Skip to content
Начало » 2022 BMW M3 Touring

2022 BMW M3 Touring

Първото по рода си BMW M3 Touring е тук, за да отпразнува 50-годишнината на спортното подразделение на марката. Автомобилът отбеляза световната си премиера на Goodwood Festival of Speed ​​2022. Той ще се продава заедно със седана M3, но няма да се предлага в Съединените щати.

BMW M3 Touring се отличава с типичните големи странични въздухозаборници, разширени странични прагове, изваяни калници, М хриле в предните странични панели, масивни изпускателни тръби, интегрирани в задната престилка вертикално разположена бъбрековидна решетка  Всичко това вече сме виждали при актуалните M3 Sedan и M4 Coupe.

Интериорът разполага с електрически регулируеми M спортни седалки с функции за памет и отопление. Като опция се предлагат карбонови седалки. Монтиран е тризонов автоматичен климатроник, BMW Live Cockpit Plus, навигационна система BMW Maps, амбиентно осветление, система от високоговорители hi-fi и пакет вътрешни и външни огледала, всички монтирани стандартно.

BMW M3 Touring се задвижва от познатия шестцилиндров редови двигател с технология M TwinPower Turbo, разработена за моделите Competition в гамата BMW M3/M4. Максималната изходна мощност е 510 к.с. и въртящ момент от 650 Нм. Ускорението от 0-100 км/ч се постига за 3,6 секунди, 0-200 км/ч за 12,9 секунди, а M Driver’s Package увеличава електронно ограничената максимална скорост от 250 км/ч на 280 км/ч.

В допълнение, двигателят е комбиниран с осемстепенна трансмисия M Strepsonic с Drivelogic, която предлага три режима за смяна на предавките и може да се управлява с помощта на лостчета за смяна на скоростите на волана.

M3 Touring разполага с карбон-керамични спирачки и комплект ковани М алуминиеви джанти; 19 инча на предната и 20 инча на задната ос.

Поръчките ще могат да се приемат от септември 2022 г., докато пускането на пазара и производството ще започне през ноември 2022 г. Производството ще се извършва само в завода на BMW Group в Мюнхен.

Технически данни:

[one_third]

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент
[/one_third]

.

[five_sixth]

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.
[/five_sixth]

.

[five_sixth]

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч
[/five_sixth]

Галерия:

Видео: