Skip to content

BMW представи новото поколение на модела M3. Той е получил доста различен дизайн, като най-очевидната характеристика е новата решетка на бъбреците, които вече са с хоризонтални ленти, за разлика от традиционните вертикални версии.

Типичните арки на калниците придават на автомобила по-спортен облик, наред с М-хрилете, удълженията на страничните прагове и новите предни и задни престилки.

BMW M3 получава покрив от карбон с аеродинамично оптимизирани перки. Има малък заден спойлер и позната четворна изпускателна тръба. Предлага се широка гама нови ексклузивни цветове на екстериора.

Интериорът е подобрена версия на този от 4-та серия, който видяхме преди няколко месеца. Добавен е BMW Live Cockpit Professional с напълно дигитално групиране на дисплеи, навигационна система BMW Maps и BMW Intelligent Personal Assistant като стандарт.

Има значително разширен избор на системи за подпомагане на водача. Контрол на парково разстояние, предупреждение за сблъсък отпред, предупреждение за напускане на лентата и информация за ограничение на скоростта. Седалките могат да бъдат с фино кожено покритие Merino или изцяло от карбон.

Новото BMW M3 се задвижва от 3.0 литров, шестцилиндров двигател, който произвежда 480 к.с.

Времето за спринт от 0 до 100 км/ч става за 4,2 секунди. Клиентите ще имат избор между шестстепенна ръчна скоростна кутия или осемстепенна скоростна кутия M Steptronic. BMW планира да пусне версия, която използва системата за задвижване на четирите колела xDrive през лятото на 2021 година.

Окачването е адаптивно с електронно управлявани амортисьори и кормилно управление M Servotronic. Има нова интегрирана спирачна система с две настройки на педала. Като опция се предлагат карбон-керамични спирачки.

Технически данни:

[one_third]

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент
[/one_third]

.

[five_sixth]

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.
[/five_sixth]

.

[five_sixth]

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч
[/five_sixth]

Галерия:

Видео: