Skip to content
Начало » Ричард Хамънд претърпя тежък инцидент с Rimac Concept One

Ричард Хамънд претърпя тежък инцидент с Rimac Concept One

Ричард Хамънд, един от старите водещи на култовото автомобилно предаване Top Gear, е оцелял след ужасяваща катастрофа докато е снимал епизод за втория сезон на новото шоу The Grand Tour.

От екипа на предаването разкриха, че легендарният водещ е управлявал хърватския електрически суперавтомобил Rimac Concept One на планински път в Швейцария. Докато е шофирал и говорил пред камерата, той е загубил контрол при изкачването на Хембург Хил, в следствие на което машината е излетяла от пътя.

Въпреки счупване в коляното, Хамънд е съумял да излезе и да се отдалечи от колата преди тя да избухне и изгори напълно. Той е бил откаран от медицински хеликоптер в болница в Санкт Гален.

На страницата на The Grand Tour има видео от катастрофата, а продуцентите обявиха, че разследването по случая вече е в ход.

Главният водещ на предаването и стар колега на Хамънд, Джереми Кларксън, публикува в профила си в Twitter: „Това е най-голямата, най-зловеща и най-плашеща катастрофа, която съм виждал, но за щастие всичко с Ричард е окей” заедно със снимки на обгорения автомобил.

Автор: Емануила Гавраилова