Skip to content
Начало » Новият Rolls-Royce Cullinan изглежда като Stormtrooper

Новият Rolls-Royce Cullinan изглежда като Stormtrooper

Cullinan Black Badge с 600 конски сили също получава впечатляващ фейслифт.

Новият rolls-royce cullinan изглежда като stormtrooper

Въплъщението на луксозните SUV автомобили, Rolls-Royce Cullinan, претърпява завладяваща трансформация за моделната година 2025. Като най-продаван автомобил на компанията, той получи значителен фейслифт, който включва нов дизайн на предната част, обещаващ да привлече вниманието и да предизвика дискусии. Представянето на този актуализиран модел е допълнено от представянето на по-мощния вариант Black Badge, който може да се похвали с подобрен V-12 двигател с мощност 600 конски сили.

2025 rolls royce cullinan black badge

Наречен Cullinan Series II, този пищен SUV разполага с обновени фарове, интегрирани с удължени LED дневни светлини. Тези разтегнати светлини се спускат по бронята, придавайки на автомобила по-доминантен и донякъде нетрадиционен вид. Този избор на дизайн отразява желанието на BMW Group да прегърне дръзки стилистични промени в своя ултра-луксозен сегмент, избягвайки дизайна на разделената светлина, наблюдаван при модели като BMW X7, но въпреки това успявайки да предизвика противоречия със своята отличителна естетика.

2025 rolls royce cullinan black badge side view

Допълнителни промени включват преосмислена предна броня, където предишните тънки въздухозаборници са премахнати в полза на по-голяма, равна повърхност, потенциално подготвяйки сцената за допълнителни декоративни елементи. Променените долни въздухозаборници сега се накланят леко, а големият радарен сензор запазва позицията си под регистрационния номер.

2025 rolls royce cullinan black badge back side view

Rolls-Royce описва новия, по-вертикален преден дизайн като вдъхновен от „осветените небостъргачи“, наблюдавани в глобалните мегаполиси, където Cullinan се радва на популярност. Добавяйки към своята градска изтънченост, SUV-ът вече разполага със светеща решетка – намек към другите модели на Rolls-Royce и някои BMW. Първото за Cullinan е въвеждането на внушителни 23-инчови джанти, съчетани с елегантно ново външно лаково покритие Emperador Truffle.

2025 rolls royce cullinan black badge rear view

Вариантът Black Badge не само следва примера със собствения си уникален набор от 23-инчови джанти с отличителен преплетен дизайн с десет спици, но също така приема по-тъмни външни елементи. Емблематичният Spirit of Ecstasy, заедно с различни детайли, сега се отличава с по-заплашителен черен оттенък. За тези, които търсят още по-драматична визия, има опция за изцяло черна решетка.

2025 rolls royce cullinan black badge inside view

Отвътре кабината на Cullinan остава до голяма степен непроменена от своя предшественик, с изключение на новото разположение на Spirit of Ecstasy под аналоговия часовник – фино напомняне за престижната марка на автомобила. Изданието Black Badge издига лукса още повече с арматурно табло от въглеродни влакна, което преминава през щателен довършителен процес, включващ шест слоя лак и 21-дневен режим на ръчно полиране.

2025 rolls royce cullinan black badge interior

Cullinan Black Badge предлага изящен кожен интериор Duality Twill, сложно зашит с над 2,2 милиона шева и използващ 11 мили конец. Вниманието към детайла продължава с опция за 107 000 фино изработени перфорации на седалките.

2025 rolls royce cullinan black badge comfortable seat

И накрая, остава възможността Cullinan да се конфигурира като седемместен, с индивидуални задни седалки, които се превръщат в луксозен салон, допълнен с малка масичка, идеална за наслада на шампанско и хайвер.

2025 rolls royce cullinan black badge seat

Както стандартната, така и версията Black Badge продължават да разполагат с мощния дванадесетцилиндров двигател. И все пак, тъй като Rolls-Royce се ангажира с изцяло електрическо бъдеще до 2030 г., дните на този емблематичен туин-турбо 6,75-литров V-12 двигател са преброени, отбелязвайки ключов преход в историческото наследство на марката.

Безопасността и технологичният напредък също са важни в актуализацията на Cullinan за 2025 г. Rolls-Royce има интегрирани най-съвременни функции за подпомагане на шофирането, включително усъвършенствана система за адаптивен круиз контрол, асистент за поддържане на лентата и подобрен режим за нощно виждане, който използва термично изображение за откриване на пешеходци и големи животни на по-големи разстояния. Тези характеристики не само подчертават безопасността, но също така гарантират, че изживяването при шофиране отговаря на очакванията за лукс и лекота, синоним на марката Rolls-Royce.

2025 rolls royce cullinan black badge front corner visual

2025 Cullinan също така въвежда нова информационно-развлекателна система с по-голям, по-отзивчив сензорен интерфейс, който поддържа управление с жестове, осигурявайки безпроблемно взаимодействие, което намалява разсейването на водача. В допълнение към това е поръчкова аудио система, проектирана ексклузивно за Rolls-Royce, включваща стратегически разположени високоговорители, които обгръщат кабината с висококачествен звук, превръщайки автомобила в движеща се концертна зала.

2025 rolls royce cullinan icon

В отговор на търсенето на клиентите за по-персонализирани опции, Rolls-Royce разшири своите услуги по поръчка за Cullinan Series II. Собствениците вече могат да избират от още по-широка гама от персонализирани цветове на боята, вътрешни кожи и покрития от дървен фурнир, което позволява ниво на персонализация, което е практически неограничено. Тази способност гарантира, че всеки Cullinan може да бъде толкова уникален, колкото и собственикът му, като допълнително повишава ексклузивността и привлекателността на този вече престижен модел.

2025 rolls royce cullinan

Екологичните съображения също са в челните редици на дизайна на новия Cullinan. Въпреки запазването на традиционния V-12 двигател, Rolls-Royce направи значителни крачки в намаляването на общия въглероден отпечатък на автомобила. Това включва подобрения в горивната ефективност и въвеждането на по-устойчиви материали в интериора, като дърво и кожи от етичен произход, които са в съответствие с ангажимента на марката към лукса без компромис.

2025 rolls royce cullinan black badge silencer

Тъй като Rolls-Royce продължава да навигира в прехода към електрически превозни средства, моделите Cullinan Series II и Black Badge от 2025 г. са доказателство за способността на марката да прави иновации, като същевременно запазва класическите елементи, които са дефинирали нейното наследство. С тези модели Rolls-Royce не само поддържа репутацията си за несравним лукс и производителност, но също така прегръща бъдеще, в което устойчивостта и иновациите вървят ръка за ръка.