Skip to content
Начало » 2018 Rolls-Royce Cullinan

2018 Rolls-Royce Cullinan

Rolls-Royce показа първият в историята си модел със задвижване на четирите колела. Автомобилът носи името Cullinan и е кръстен е на най-големия диамант, намерен в южноафриканските находища.

Машината, дълга 5.34 метра, е построена върху алуминиевия скелет на новия Phantom. Тя е и първата в историята на марката със задна врата и сгъващи се задни седалки. Последната функция се дължи на наличието на електромотори и се осъществява само с натискането на бутон.

Cullinan е най-меко возещият SUV на пазара, благодарение на въздушното му окачване. Всички компоненти по него и по кормилната уредба са пригодени и за трудни терени. Електронното управление прави повече от един милион изчисления в секунда, за да се адаптира към условията на средата. Разбира се, от компанията не залагат на усложнени офроуд режимни настройки, а просто са добавили бутон „Навсякъде“, който се използва при шофиране върху неасфалтиран път.

Задните седалки са разположени и една идея по-високо от предните, за да може пасажерите да имат отлична видимост през големите прозорци. На разположение отзад е също и голям сензорен екран с навигация, който има достъп до другите системи в автомобила.

Багажникът стандартно е с размер 500 литра, като товарното пространство е отделено от пътническото с подвижна прозрачна преграда. Разбира се, когато седалките се спуснат побираното количество нараства.

От компанията коментират, че това е най-впечатляващият автомобил на марката в технологичен аспект. Водачът разполага с 4 камери с панорамен обхват, система за нощно виждане, активни асистенти за поддържане на лентата и круиз контрол, както и огромен head-up дисплей (с размер 7х3). За допълнително удобство, когато бъде отключено, возилото автоматично се доближава до земята с 40 мм – за по-лесно качване, а вратите са построени така, че предпазват праговете от кал, за да не се изцапате при слизане.

Към момента не е ясна цената на Rolls-Royce Cullinan, но се предполага, че ще стартира от около 260 000 евро.

Rolls-Royce Cullinan фотогалерия:

Rolls-Royce Cullinan видео представяне:

Автор: Емануила Гавраилова