Skip to content
Начало » Из дневниците на Premium Rally Sofia – St. Vlas Ден 1

Из дневниците на Premium Rally Sofia – St. Vlas Ден 1

Този дневник няма да започне с тривиалното „Мило Днeвниче, а пък днес да знаеш какво ми се случи“, а по-скоро с пилене на гуми и мощен рев на расови автомобили.

И така… Беше 10 часа сутринта, когато започнаха да пристигат автомобилите на открития паркинг пред CITY CENTER SOFIA, а публика от любопитни граждани и запалени фенове се тълпяха с всяка изминала минута, докато специалистите от BG MOTORSPORT довършваха брандирането на колите. Водещият подбираше актуални хитове, а съдиите от СБА подготвяха официалния старт за отборите. Фаворит до момента от пристигналите автомобили определено беше оранжевият Mustang Shelby, който изпъкваше с широки калници, ниски брони и зверски звук. От немска страна най-атрактивен беше Mercedes-Benz SLR McLaren, а той определено не остана по-назад със звук и визия!

Докато се усетим и вече станало време за официалния старт, който бе даден точно в 12:01 ч. от съдиите.

С първи състезателен номер се нареди Audi S5 Black Edition, след него последваха Porsche Cayenne Turbo, доста расови автомобили от AMG отбора, Ford Mustang Shelby GT500, Nissan GTR, Infinity G37, BMW X6 M, Porsche GT2 RS и много други трудно забравящи се екземпляри.

С бушуващ адреналин в кръвта се запътихме и към първата ни междинна спирка – Писта “ДРАКОН”, за да отпуснем парата в така наречената “контролирана среда” за най-добра обиколка. Там отличник бе отбор №16, който показа на останалите „как се прави“ с автомобил Chevrolet Camaro и най-добро време общо от всички обиколки 00:03:05,66.

С време от 00:03:06,70 зад първенците се нареди отбор № 14 и Mitsubishi Evo X. На трето място, време от 00:03:10,02 за всички обиколки, се „разписа“ единственият женски отбор, осмелил се да излезе на пистата, с Nissan GTR R35.

Победителите ще се радват на чисто нови поръчкови волани от студиото на VILNER – Your style inside, които.

След изморителния ден под жежкото слънце на пистата, се запътихме към хотел “Санкт Петербург” в Пловдив, където всички вече копнееха за освежаване и почивка. Навечеряхме се в уютната обстановка на хотела и „сменихме курса“ към най-актуалния клуб в Пловдив – HISTERIA .Там се получи едно наистина уникално парти с помощта на гост DJ LIL MAMA, дошла специално за тематичното VANITY BLACK Party. Парти настроението продължи до ранни утрини – за едни в клуба, за други по хотелските стаи… Или пред тях 😉

Първи ден – изпълнен с нови запознанства, страхотни автомобили и най-вече старта на едно уникално изживяване!

Фотографии: Trackstar