2017 Porsche 911 GT2 RS

На Фестивала на скоростта в Гудууд от Porsche представиха новото поколение GT2 RS – най-впечатляващото 911, което са създавали някога.

Суперавтомобилът е с пистово окачване, завиващи задни колела, карбоново-керамични спирачки, гуми с размери 265/35 и 325/30 със съответно 20-инчови предни и 21-инчови задни джанти, преконфигурирана система за стабилизация със спортен режим, диференциал със 100-процентова блокировка.

Колата тежи едва 1470 кг. в резултат на използването на карбон за направата на предните крила, капака на багажника, задните въздухозаборници и ламелите на вентилационните отвори.

Porsche GT2 RS се задвижва от 3.8-литров 6-цилиндров битурбо двигател, осигуряващ 700 конски сили. Той работи съвместно със 7-степенна роботизирана трансмисия с 2 съединителя. Таванът на скоростта удря 340 км/ч, а стартът от 0 до 100 отнема 2.8 секунди.

Моторът се базира на този на Turbo S с 580 коня, но разполага с други турбини, осъвременена система за охлаждане и титаниева изпускателна система.

Инсталирана е и система за впръскване на вода във всмукателния колектор. Благодарение на нея температурата спада, процесът по изгаряне на гориво е оптимизиран, а мощността – повишена. За системата е подготвен отделен 5.0-литров резервоар в предния багажник, като предвидената течност би била достатъчна за три бързи обиколки на „Нюрбургринг”.

Сведенията сочат, че няма да бъдат произведени повече от 1000 автомобила, а цените започват от 285 220 евро.

Като допълнителна опция се предлага пакетът Weissach, струващ над 30 000 щатски долара. Той би свалил теглото с още 30 кг. и включва преработено окачване, покрив от карбон, специален каркас за безопасност в салона, заел мястото на задните седалки, и джанти от магний.

Редом с автомобила ще можете да си поръчате и часовник с механизъм, дело на подразделението Posche Design. Той е с титаниев корпус, карбонов циферблат и механизъм от волфрам. Цената му възлиза на 9450 евро.

Технически характеристики:

[one_third]

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент
[/one_third]

.

[five_sixth]

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.
[/five_sixth]

.

[five_sixth]

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч
[/five_sixth]

2017 Porsche 911 GT2 RS галерия:

2017 Porsche 911 GT2 RS видео представяне:

Автор: Емануила Гавраилова

Добави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *