Skip to content
Начало » Mercedes-Maybach GLS: Предефиниране на ултра-лукса

Mercedes-Maybach GLS: Предефиниране на ултра-лукса

Maybach GLS е по-голям, по-удобен, по-просторен и има повече присъствие от всички в своя ценови диапазон.

Mercedes-Maybach GLS Предефиниране на ултра-лукса

Някога Mercedes-Benz S-Class беше олицетворение на автомобилния лукс. За тези, които не се впускат в ексклузивните царства, обитавани от Bentley и Rolls-Royce, S-класата и нейните разкошни варианти на Maybach определят стандартите. Въпреки това, тази дългогодишна йерархия в изработката на луксозни автомобили беше прекроена с представянето на Mercedes-Maybach GLS600 от 2024 г.

2024 mercedes maybach gls600 review-5

Това забележително превозно средство е проектирано от самото начало, за да се погрижи за луксозните нужди на четирима пътници, предлагайки изживяване при шофиране и возене, което олицетворява комфорт и спокойствие. Фокусът не е само върху плюшените интериори или висок клас технологии, а върху предоставянето на холистична луксозна атмосфера, която човек може да очаква в тиха, луксозна всекидневна, движеща се грациозно надолу по пътя.

2024 mercedes maybach gls600 review-7

Бързи спецификации – 2024 Mercedes-Maybach GLS600

  • Двигател: Twin-Turbo 4.0-литров V-8
  • Трансмисия: Деветстепенна автоматична
  • Мощност: 550 конски сили / 538 паунд-фута
  • Ускорение: 0-60 MPH за 4,7 секунди
  • Ценови диапазон: Базова цена от $174 350 / Тествана цена $203 700

Квинтесенцията на неговия лукс се оценява най-добре не от шофьорската седалка, а от това, което може да се нарече трон: пътническата седалка зад шофьора. Тук, с изтрит трети ред и избутан назад втори ред, GLS600 предлага до 52,8 инча място за краката.

2024 mercedes maybach gls600 review-8

Това пространство позволява на пътниците да се разтегнат напълно, подобно на първокласното изживяване на международен полет. Изживяването се подобрява от седалки, които надхвърлят простото регулиране, за да включват възможности за отопление, охлаждане и масаж, осигурявайки оптимален комфорт за всички пътници.

За тези, които се наслаждават на малко екстравагантност, може да се добави допълнителен хладилник за 1800 долара, оборудван с флейти за шампанско, осигуряващ нотка на разкош и разговор, въпреки че си струва да се отбележи, че законността на пиенето, докато превозното средство е в движение, варира в зависимост от държавата.

2024 mercedes maybach gls600 review-28

Интериорните настройки се простират до предния ред, включително електронни модификации за лумбална опора и странични опори – макар и любопитно, те се управляват чрез информационно-развлекателната система, а не чрез физически бутони, което може да отвлече вниманието при шофиране.

2024 mercedes maybach gls600 review-30

Професионалисти:

  • Технология от най-високо ниво
  • Задни седалки в бизнес класа
  • Впечатляваща привлекателност на бордюра

В кабината обаче не всичко е гладко. Воланът включва сензорни капацитивни бутони, функция, продължена от най-новите модели на Mercedes, която може да се окаже фина. Корекциите изискват плъзгане на плъзгачи – система, която често води до случайни силни настройки на силата на звука или нежелано откриване на въвеждане.

2024 mercedes maybach gls600 review-31

Освен това липсата на физически бутон за прескачане на запис, стандарт в повечето превозни средства, означава, че водачите трябва да се върнат към екрана на информационно-развлекателната система, за да променят музиката, избор на дизайн, който остава в обновяването през 2024 г.

И все пак, тези странности може да бъдат пренебрегнати, след като превозното средство е в движение. Задвижването на GLS600 е безупречно плавно, като всеки контрол от кормилното управление до спирачките е проектиран за безпроблемно взаимодействие, осигурявайки спокойно каране, независимо от стила на шофиране или състоянието на пътя.

2024 mercedes maybach gls600 review-34

Twin-turbo V-8, въпреки че вече не е 12-цилиндров двигател, все още осигурява стабилни 550 конски сили, което позволява бързо и плавно ускорение.

Минуси:

  • Разочароващи органи за управление на волана
  • Важни функции, заровени в екрана на Инфотейнмънт

Изненадващо, тътенът на двигателя V-8 се чува доста в кабината, характеристика, която може да отклони вниманието от „тихия лукс“, който някои купувачи търсят, но добавя приятна нотка за тези, които ценят механичните симфонии.

2024 mercedes maybach gls600 review-43

Истинската звезда на GLS600 е неговата система за окачване, оборудвана с E-Active Body Control на Mercedes. Тази система използва 48-волтови електрически двигатели за регулиране на налягането на амортисьорите, което позволява на SUV да поддържа стабилност и комфорт на различни терени.

В своя режим “Curve” превозното средство може дори да се накланя в завои, имитирайки динамиката на по-малък, по-пъргав автомобил, впечатляващо постижение за превозно средство с неговия размер.

2024 mercedes maybach gls600 review-52

GLS600 не само оспорва представата за традиционните луксозни седани, но също така връща очакванията за това какво може да достави един SUV по отношение на комфорт и удоволствие от шофирането.

Със своята начална цена от $174 350, той представлява страхотно предизвикателство за своите по-скъпи конкуренти като Bentley Bentayga и Rolls-Royce Cullinan, предлагайки изживяване на задната седалка, което някои може да твърдят, че е ненадминато в своя клас.

Технологии и инфотейнмънт

Технологии и инфотейнмънт

2024 Mercedes-Maybach GLS600 е колкото технологично чудо, толкова и луксозен автомобил. Кабината му е високотехнологично убежище, оборудвано с най-новата информационно-развлекателна система Mercedes-Benz User Experience (MBUX), която се гордее с интуитивни функции за гласови команди и изкуствен интелект, който научава предпочитанията на своите потребители с течение на времето.

Системата се показва на двойни широки екрани, които се сливат безпроблемно с елегантните контури на арматурното табло, осигурявайки както на водача, така и на пътниците лесен достъп до мултимедия, навигация и настройки за комфорт.

2024 mercedes maybach gls600 review-17

Освен това GLS600 разполага с усъвършенствана звукова система, която създава завладяващо слухово изживяване, съобразено с акустиката на интериора, гарантирайки, че всяка музикална нота се доставя с кристално чисто качество.

Външен дизайн и присъствие

Отвън GLS600 излъчва ръст и грация. Неговите дизайнерски линии са гладки и плавни, подчертавайки здравото и властно присъствие на пътя. Специфичните характеристики на Maybach, като хромираната решетка и уникалното лого на Maybach, го отличават от стандартните модели на Mercedes-Benz, сигнализирайки за по-висок ешелон на лукса.

2024 mercedes maybach gls600 review-19

Опционалната двуцветна схема на боядисване добавя слой за персонализиране, който се харесва на онези, които искат да персонализират своя автомобил според вкуса си.

Големите 23-инчови ковани джанти не само подобряват естетическата привлекателност на автомобила, но също така допринасят за по-плавно возене, доказателство за съчетанието на форма и функция, с което Mercedes-Maybach превъзхожда.

Лукс и персонализиране

Лукс и персонализиране

Mercedes-Maybach разбира, че луксът е личен и за тази цел GLS600 предлага широки възможности за персонализиране. От селекция от фина кожена тапицерия и екзотични дървени облицовки до персонализирано околно осветление, автомобилът може да бъде съобразен с точните предпочитания на своя собственик. Вниманието към детайла е прецизно, като всеки бод и всяка част от гарнитурата са поставени с прецизност.

Това се простира до задното отделение, където централната конзола може да бъде оборудвана с разтегателни маси, хладилник и дори ваза за цветя, трансформирайки задната седалка в мобилен салон за директори или лична зона за релакс.

Безопасност и помощ при шофиране

Безопасност и помощ при шофиране

Безопасността е от първостепенно значение в GLS600, оборудван с набор от модерни системи за подпомагане на шофирането. Това включва функции като адаптивен круиз контрол, асистент за поддържане на лентата и система от 360-градусови камери, която предлага несравнима гледка около автомобила, правейки маневрирането в тесни пространства възможно най-лесно.

Освен това GLS600 разполага с нови технологии за безопасност като системата PRE-SAFE®, която подготвя купето за предстоящ сблъсък чрез затягане на предпазните колани, регулиране на седалките и затваряне на прозорци, подобрявайки защитата за всички пътници.

Пазарна позиция и бъдеща перспектива

Пазарна позиция и бъдеща перспектива

Тъй като автомобилната индустрия продължава да се развива, Mercedes-Maybach GLS600 стои като доказателство за това, което е постижимо в сферата на луксозните SUV автомобили. Той не само се конкурира с утвърдени ултра-луксозни марки, но и поставя нови стандарти за това, което потребителите могат да очакват по отношение на комфорт, технология и производителност.

2024 mercedes maybach gls600 review-25

Тъй като все повече потребители преминават от луксозни седани към SUV, GLS600 е идеално позициониран да улови този нарастващ сегмент, обещавайки несравнима комбинация от лукс, технология и гъвкавост. Пускането му на пазара не само бележи важен крайъгълен камък за Mercedes-Maybach, но също така проправя пътя за бъдещи иновации на пазара на ултралуксозни SUV автомобили.