Skip to content
Начало » Mercedes дава на новата G-класа по-мощен дизелов двигател

Mercedes дава на новата G-класа по-мощен дизелов двигател

G450d също получава мека хибридна технология.

Mercedes дава на новата G-класа по-мощен дизелов двигател

Mercedes G-Class, емблема на лукса и мощността на пътя и извън него, продължава своето наследство с фини, но дълбоки актуализации, с поглед към иновациите и същевременно запазвайки своя емблематичен дизайн. Въвеждането на ново задвижване под формата на редови шестцилиндров двигател, заменящ V8 в G550, бележи основна промяна в стратегията на Mercedes-Benz.

Този преход не е само за да отговори на развиващите се стандарти за емисии, но и за предефиниране на това как могат да изглеждат мощността и ефективността в превозно средство, което се е превърнало в синоним за издръжлив дизайн и несравнима способност.

За ентусиастите и потребителите в Европа, където дизеловите двигатели държат значителен пазарен дял поради своята ефективност и дълъг живот, решението на Mercedes-Benz да подобри мощността на своите дизелови модели идва като добре дошло.

На фона на строгите регулации на ЕС за емисиите, подобрената дизелова G-класа е доказателство за инженерната изобретателност на марката, балансирайки производителността с отговорността към околната среда.

2025-mercedes-benz-g5ede5023456y

G450d се очертава като водач на напредъка в дизеловия сегмент, олицетворявайки върха на ангажимента на Mercedes-Benz да разшири границите на възможното. Модернизираният 3,0-литров редови шестцилиндров турбодизелов двигател е чудо на съвременното инженерство, осигуряващ мощни 362 конски сили и 553 фунта фута въртящ момент.

Тези цифри не са просто цифри, а представляват осезаемо подобрение в производителността на автомобила, предлагайки на водачите преживяване, което е едновременно вълнуващо и ефективно. Увеличението с 36 конски сили и въртящ момент от 37 паунда фута спрямо неговия предшественик е ясен индикатор за отдадеността на Mercedes-Benz да подобри изживяването при шофиране без компромиси.

Освен това въвеждането на мека хибридна система в дизеловата G-класа е значителен намек към бъдещето на автомобилната технология. Тази система, включваща електрически мотор, който осигурява допълнителна мощност и въртящ момент, илюстрира иновативните решения, които стават все по-разпространени в търсенето на по-устойчива мобилност.

Временното увеличение от 20 конски сили и въртящ момент от 148 паунда фута, предлагани от електрическия мотор, не само подобряват ускорението и производителността, но също така допринасят за намален разход на гориво и емисии при по-малко взискателни условия на шофиране.

2025-mercedes-benz-g5ede5023456y

Този холистичен подход към актуализирането на G-Class – съчетаващ напредъка в технологията на задвижването с непоколебим ангажимент към емблематичния дизайнерски дух на автомобила – гарантира, че той остава желан и подходящ избор за купувачите на луксозни SUV. Докато вървим напред към ера, в която ефективността и производителността трябва да съществуват съвместно с устойчивостта и грижата за околната среда, Mercedes G-Class е символ на това как наследството и иновациите могат да се смесят безпроблемно, за да отговорят на изискванията на съвременния свят.

Способността на Mercedes-Benz да прави иновации в рамките на ограниченията на строгите разпоредби, като същевременно почита наследството на G-класата, е ясна демонстрация на лидерството му в сектора на луксозните автомобили.

2025 Mercedes-Benz G550

2025-mercedes-benz-g550

Последната итерация на Mercedes G-Class, по-специално новият G450d, подчертава забележителен напредък в еволюцията на този емблематичен модел, особено с фокуса си към показателите за производителност. Способността на G450d да ускорява от 0 до 62 mph само за 5,8 секунди, в сравнение с времето на G400d от 6,4 секунди, не е просто постепенно подобрение; това представлява значителен скок напред в производителността на автомобила.

Това подобрение в ускорението подчертава намерението на Mercedes-Benz да съчетае здравия чар на G-класата с авангардно инженерство и производителност.

G450d носи допълнителни 140 lb-ft въртящ момент спрямо G550, цифра, която не може да бъде пренебрегната, особено като се има предвид значението на въртящия момент при определяне на способността на превозното средство да реагира бързо на действията на водача и да работи при различни условия на шофиране.

Това предимство на въртящия момент е особено важно в ситуации извън пътя или при теглене, където G-класата исторически е превъзхождала.

2025-mercedes-benz-g550f

Забележително е обаче, че G450d има по-ниска мощност в сравнение с G550, като е с 81 к.с. Докато конските сили са решаващ фактор при определяне на максималната скорост и общата мощност на автомобила, представянето на G450d при спринта от 0 до 62 мили в час, само с около половин секунда по-бавен от G550, показва, че той остава страхотен съперник.

Тази незначителна разлика във времето за ускорение подчертава и ефикасността на задвижването на G450d, особено когато се има предвид значителното предимство на въртящия момент на автомобила и предимствата на неговата мека хибридна система.

Въвеждането на G450d като дизелова алтернатива на G550 на пазари извън Америка представлява стратегически ход на Mercedes-Benz. Той признава разнообразните предпочитания и изисквания на глобалните потребители, предлагайки дизелов вариант, който не прави компромис с производителността, като същевременно използва предимствата на дизеловата технология, като по-добра горивна ефективност и по-ниски емисии на CO2.

Тази стратегия не само разширява привлекателността на G-класата, но също така демонстрира гъвкавостта на Mercedes-Benz в адаптирането към разнообразните изисквания на пазара на луксозни SUV автомобили.

2025-mercedes-benz-g550sdfs

По същество новият G450d е доказателство за трайното наследство на G-класата като превозно средство, което безпроблемно съчетава лукс, производителност и офроуд способности. Със своето подобрено ускорение, значително предимство на въртящия момент и усъвършенствано инженерство, G450d е настроен да продължи традицията на превъзходството на G-класата, предоставяйки завладяващ избор за тези, които търсят уникалната комбинация от производителност, ефективност и несравнимия престиж на Mercedes- Benz G-класа.

Продължаващата еволюция на Mercedes G-Class олицетворява перспективния подход на марката към автомобилния дизайн и технологии, смесвайки традиционни ценности с ориентирани към бъдещето иновации. Тъй като Mercedes продължава да обновява своята емблематична гама от G-Class, очакването за напълно електрически вариант представлява значителен скок към бъдещето на луксозния офроуд.

2025-mercedes-benz-g550w24fc

Перспективата такъв модел да пристигне по-късно тази година без марката “EQ”, обикновено свързвана с електрическите превозни средства на Mercedes, сигнализира за потенциално уникална стратегия за позициониране. Този ход може да предполага желание за по-безпроблемно интегриране на електрически модели в съществуващата гама или може би за предлагане на отличителна идентичност в рамките на пазара на електрически превозни средства.

2025-mercedes-benz-g550w345t

Експанзията на G-класата в електрическа територия не е само да бъде в крак с преминаването на автомобилната индустрия към електрификация, но и да предефинира какво може да бъде електрическият офроудър. Със запазването на легендарния дизайн и офроуд способностите на G-класата, като същевременно възприема технологията за нулеви емисии, Mercedes е готов да предложи несравнимо електрическо шофиране, което съчетава лукс, производителност и устойчивост.

Междувременно международните предложения на G-класата подчертават ангажимента на Mercedes да се грижи за различните пазарни предпочитания и регулаторна среда. В Китай, например, наличието на четирицилиндров бензинов G350 с 255 к.с. и 273 lb-ft въртящ момент осигурява опция за начално ниво, която отговаря на местните вкусове и нужди.

Този вариант демонстрира гъвкавостта на марката при адаптирането на своя емблематичен модел към различни сегменти, гарантирайки привлекателността на G-класата сред широк спектър от потребители.

2025-mercedes-benz-g550346

Липсата на Plug-in хибриден (PHEV) вариант в гамата на G-Class, въпреки широко разпространената наличност на PHEV настройки в други модели на Mercedes, е забележително решение.

Този избор може да отразява технически предизвикателства, констатации от пазарни проучвания или стратегически приоритети, фокусирани върху пълна електрификация и традиционни задвижвания.

2025-mercedes-benz-g5502456tr

Тъй като автомобилният пейзаж продължава да се развива, Mercedes може да преоцени тази позиция, особено след като напредъкът в хибридната технология и променящите се потребителски предпочитания могат да направят PHEV G-Class по-жизнеспособен и привлекателен в бъдеще.

Стратегията на Mercedes-Benz с G-класата – от разширяване на гамата от двигатели, за да включва по-ефективни и разнообразни опции, до навлизане в електрическата мобилност без компромис със същността на автомобила – демонстрира отдадеността на марката към иновациите.

2025-mercedes-benz-g5502456tr

Прегръщайки както бъдещето на електрическите превозни средства, така и разнообразните изисквания на глобалните пазари, Mercedes гарантира, че G-класата остава не само реликва от миналото, а жизнено свидетелство за възможностите за луксозно офроуд приключение в електрическата ера.