Skip to content
Начало » 2025 BMW M5: Това е

2025 BMW M5: Това е

Най-мощният M5 в историята е и най-тежкият с над 2,5 тона.

2025 bmw m5: tова е

BMW M5 отдавна пленява сърцата на автомобилните ентусиасти със своята комбинация от лукс и производителност. Очакваният с нетърпение модел за 2025 г. най-накрая беше представен, установявайки нов еталон в линията M5.

За отбелязване е, че той включва стандартно хибридно задвижване, което го прави най-тежкото M5 досега. И все пак, той остава образец на инженерството на супер седан, отразявайки безмилостната иновация на BMW.

2025-bmw-m53

Под изваяния си преден капак 2025 M5 наследява основната механична ДНК от BMW XM, включително здравия 4,4-литров V-8 двигател с двоен турбокомпресор, съчетан с един електрически мотор. Този мотор е гениално интегриран в осемстепенната автоматична трансмисия, оформление, което оптимизира разпределението на мощността и ефективността.

Комбинираната мощност от хибридната система достига впечатляващите 717 конски сили и 738 паунда фута въртящ момент. Въпреки че тези цифри са малко по-ниски от тези на XM Label, те все пак са страхотни. Само двигателят с вътрешно горене допринася с 577 конски сили, като електрическият мотор добавя допълнителни 194 конски сили, отразявайки настройката, открита в XM.

2025-bmw-m54

Хибридната система се поддържа от 14,8 kWh батерия, която е малко по-малка от тази в XM, като дава приоритет на баланса на автомобила и разпределението на теглото.

По отношение на производителността, новото M5 е чудо на инженерството. Той може да спринтира от нула до 60 mph само за 3,4 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена на 155 mph, но тя може да бъде удължена до вълнуващите 190 mph с опционалния M Driver’s Package.

2025-bmw-m56

Освен невероятната си скорост, M5 предлага по-тиха и по-устойчива опция за шофиране чрез своя електрически режим, който позволява до 25 мили безшумно пътуване с батерия. Тази функция е особено привлекателна в градски условия или когато се желае минимално въздействие върху околната среда.

Шофирането в M5 е многостранно, благодарение на трите стандартни режима на шофиране: Comfort, Sport и Sport Plus. Всеки режим настройва различни параметри на автомобила, за да отговаря на различните условия на шофиране и предпочитания. Комфортният режим се фокусира върху горивната ефективност и гладката работа, като често изключва газовия двигател, за да позволи задвижване само с електричество.

2025-bmw-m57

Спортните режими обаче поддържат двигателя активен, подобрявайки динамиката на автомобила за по-интензивно шофиране. За тези, които търсят най-доброто изживяване на M5, опционалните режими Dynamic и Dynamic Plus повишават производителността на автомобила до върхови нива, оптимизирайки настройките на двигателя и охладителната система за дните на пистата.

2025-bmw-m58

Интригуваща характеристика на M5 е неговото конфигурируемо задвижване. Системата за задвижване на всички колела xDrive може да бъде превключена на задвижване на задните колела, или чрез избиране на конкретен режим, или чрез деактивиране на контрола на стабилността. Тази гъвкавост предлага на шофьорите по-чисто, по-ангажиращо изживяване при шофиране, напомнящо на традиционните спортни автомобили.

2025-bmw-m59

Автомобилът също така разполага с електронно контролиран блокаж на диференциала на задната ос, който активно разпределя мощността между колелата, за да подобри сцеплението и стабилността, подобрявайки представянето в завой.

Спирачната сила на M5 е също толкова впечатляваща, с усъвършенствани спирачни компоненти, включително шестбутални апарати, притискащи 16,1-инчови предни дискове и еднобутални плаващи апарати на 15,7-инчови задни дискове.

2025-bmw-m511

За ентусиастите, които изискват още повече от спирачките си, BMW предлага опционални M Carbon керамични спирачки, които не само увеличават размера на предния диск до 16,5 инча, но също така намаляват нерессорното тегло на автомобила с 55 паунда.

Структурно, M5 може да се похвали със специално настроено окачване, което се простира отвъд простото настройване на стандартните компоненти на 5-Series. Той включва уникален заден мост с пет звена и по-твърд преден мост с двойни носачи, и двата специално проектирани да се справят с по-високите натоварвания, изпитвани по време на агресивно шофиране.

2025-bmw-m511

Допълнителните укрепвания в цялото шаси и подсилените стойки за ключови компоненти гарантират, че тялото на M5 е едновременно твърдо и отзивчиво.

Що се отнася до технологиите, M5 е оборудван с най-новата операционна система на BMW, версия 8.5, която включва специфични за M дисплеи и конфигурации, пригодени за динамично шофиране.

Стандартният хедс-ъп дисплей поддържа критична информация в полезрението на водача, докато за пътниците са налични опции за забавление като видео стрийминг и интерактивни игри.

2025-bmw-m514

Естетически, M5 привлича вниманието с мускулестата си стойка, подчертана от разширени калници и агресивни аеродинамични характеристики. Четворните накрайници на ауспуха и финият заден спойлер подчертават неговия спортен силует, докато широка гама от цветови опции, включително ексклузивни BMW Individual нюанси, позволява персонализиране.

2025-bmw-m5156

Въпреки значителното си тегло от 5390 паунда, първоначалните задвижвания на предсериен M5 показаха, че той се справя с тежестта си с изненадваща грация и пъргавина. Истинският тест обаче ще бъде как се представя в ежедневните сценарии – предизвикателство, което BMW изглежда уверено, че новото M5 ще се справи с финес.

2025-bmw-m5156

С начална цена от $120 675, BMW M5 от 2025 г. представлява значителна инвестиция в превъзходството на автомобилите, обещавайки да достави не само превъзходна машина за шофиране, но цялостно луксозно изживяване. Потенциалните купувачи могат да очакват доставките да започнат по-късно тази година, отбелязвайки още една вълнуваща глава в легендарната история на BMW M5.