Skip to content
Начало » 2023 Mansory F9XX Tempesta Celeste

2023 Mansory F9XX Tempesta Celeste

Mansory продължава да изненадва с поразяващи тунинг пакети, като последният им проект, базиран на Ferrari SF90 Spider, не е изключение. Tempesta Celeste („небесна буря“) е брутално изпълнение на италианския автомобил, което изобилства от карбонови елементи по каросерията, задно крило от две части и допълнителна извита LED лента.

Свръхагресивният бодикит е допълнен от заплашителна четворна изпускателна система и масивен заден дифузьор със светлини за мъгла, подобни на F1. Почти всеки панел на каросерията е изпипан до крайност, включително предната броня с нейните двойни канарди и масивен ръб на спойлера. Вентилираните калници излъчват малко атмосфера на Porsche 911 GT3 RS.

Mansory също е работил и върху двигателя, 4.0-литров агрегат с двойно турбо, монтиран между осите. Сам по себе си, V8 генерира 980 конски сили и 980 Нм въртящ момент. В комбинация с трите електрически мотора, хибридната система осигурява общо 1100 к.с. за ускорение от 0 до 100 км/ч само за 2,4 секунди. Като цяло, суперавтомобилът с падащ таван ще развива 221 мили в час (355 км/ч).

Противоречивият тунер е заменил OEM джантите с персонализиран олекотен кован комплект (21-инчови отпред / 22-инчови отзад) и е поставил марката Mansory върху спирачните апарати в цвета на купето. Окъпан в кожа, интериорът е също толкова ексцентричен и има карбон за малкото повърхности, където не може да се използва кожа.

Mansory ще направи само три екземпляра от F9XX Tempesta Celeste, но всеки от тях ще бъде уникален, тъй като колите са част от серията “One of One”.

Галерия: