Skip to content
Начало » 2022 Rolls-Royce Spectre

2022 Rolls-Royce Spectre

Rolls-Royce представи официално своя първи електромобил – Spectre. Моделът се явява наследник на Phantom Coupe. Първите доставки се очакват през пролетта на 2023, а целта на британската компания е до края на десетилетието да стане изцяло електрическа.

По отношение на дизайна, новият модел не се различва драстично от останалите, но може да се похвали с най-широката предна решетка, монтирана някога на сериен Rolls-Royce. Тя е елегантно осветена от 22 светодиода, а над нея има е монтирана фигуркара Spirit of Ecstasy. Колата е с най-ниския коефициент на съпротивление – 0,25.

За интериора може да се каже, че е изключително модерен и  технологичен. Сред най-открояващите се функции е Starlight Doors, която включва близо 5000 светещи точки без да броим звездния таван.

Rolls-Royce Spectre е създаден на платформата Architecture of Luxury, а мощността на задвижването все още не финално доработена. От британската компания посочват, че тя ще бъде 577 к.с. и 900 Нм, а пробегът с едно зареждане – 420 км.

Новият електрически автомобил на Ролс Ройс е създаден, за да осигури най-луксозното усещане зад волана, като за това значително допринася новото окачване Planar. Тази система може да отдели стабилизиращите щанги, позволявайки всяко колело да действа независимо.

Галерия: