Skip to content
Начало » 2018 Volkswagen Golf GTI TCR Concept

2018 Volkswagen Golf GTI TCR Concept

Тазгодишното издание на традиционно организираното мероприятие от Volkswagen  се превърна и в премиера на новата модификация на легендарния хечбек Golf GTI TCR. Автомобилът е създаден в чест на участието на VW в състезателните серии Touring Car Racing.

Водачът ще има на разположение цели 4 режима на управление – Нормално, Индивидуално, Спортно и Еко. Немският производител е добавил титаниева ауспухова система Акрапович, която до този момент бяхме виждали само при Golf R. Задвижването е поверено на 2-литровият турбо двигател, който намираме и в Clubsport. Той генерира мощност от 286 конски сили при 5000 об/мин. Агрегатът е оборудван с филтър за твърди частици.

Все още няма данни за скоростните характеристики, но се спекулира, че е възможно максималната скорост да скочи от 250 до 270 км/ч. Колкото до ускорението – стандартния Golf GTI Clubsport, от който е взет двигателя, развива 100 км/ч за 5,9 секунди при тегло 1375 кг.

На този етап GTI TCR е само прототип, но от компанията обещават, че тази година ще могат да се правят поръчки, а тиражът ще е неограничен. Въпреки това, вероятно жизненият му цикъл няма да е твърде дълъг – все пак до 2020 г. се очаква да излезе и осмата генерация на модела.

Автор: Емануила Гавраилова

Oще прототипи разгледайте тук.