Skip to content
Начало » 2018 Renault EZ-Ultimo Concept

2018 Renault EZ-Ultimo Concept

Renault представи лъскавия безпилотен концепт EZ-Ultimo на автосалона в Париж. Това се явява трети и финален прототип на французите, като те използваха гамата, за да илюстрират идеите си за градски транспорт на бъдещето. И докато предните два модела, EZ-Go и EZ-Pro, бяха замислени като таксита и товарни машини, то последния модел е за по-отбрана и високо платежна аудитория – клиенти на скъпи авиолинии, курорти и хотели.

EZ-Ultimo е с дължина от 5700 мм и ширина – 2200 мм. За сравнение  – последният Rolls-Royce Phantom е с мерки 5760 на 2000 мм. Концептуалното Рено има голяма автоматична врата от дясната си страна, като през нея пътниците ще могат да влизат в салона. В него ги очакват удобен диван и подвижно кресло, а луксозната атмосфера благоприятстват и използваните мрамор, дърво и кожа.

Автомобилът има пълноуправляемо шаси. Задвижва се от един електродвигател, разположен на предния мост, но мощността и пробегът му се пазят в тайна. Четвъртото от петте възможни нива на управление е Автопилот. При него понякога се изисква човешко участие и поради тази причина строителите са запазили предното стъкло и дисплея, вместо да ги заменят с модерни устройства.

Както вече знаем, Renault планира да лансира на пазара серия от автономни автомобили до 2022 г. Французите обаче все още не са уточнили кой от трите EZ прототипа ще получи честта да е пръв.

Галерия:

Видео:

Автор: Емануила Гавраилова