2017 Rolls-Royce Phantom

Осмата генерация на култовия Rolls-Royce Phantom е нагърбена с нелеката задача да си върне прозвището „Най-луксозен автомобил на планетата”. Това е съвсем постижимо според компанията, която сама обяви, че моделът ще промени представите за лукс и елегантност.

Автомобилът е построен върху специално алуминиево шаси Architecture of Luxury, подходящо за различни като размери коли, с различни двигатели и задвижващи системи.

Платформата на новия модел е с 30% по-твърда от досегашните. Тя ще бъде в основата на предстоящите произведения на компанията, включително Ghost, Wraith и Dawn, както и на първия им всъдеход – Project Cullinan.

Седанът от осмо поколение ще е с адаптивно пневматично окачване, което извършва милиони изчисления в секунда и мигновено реагира при ускорение и на промени в кормилното управление – целта му е да даде на водача „поразителни нива на контрол” над автомобила.

За направата на новия Phantom са използвани над 130 кг. специфичен материал за изолация, а върху каросерията е поставено 6-милиметрово лаково покритие. Автомобилът е с ексклузивно разработени гуми Silent-Seal, които са с допълнителен слой пяна, заравняваща шума от протектора. Всички тези усилия са извършени с идеята това да бъде най-безшумната кола в света.

Стандартното оборудване на седана включва адаптивен круиз-контрол, система за нощно виждане и кръгов обзор, функция за предупреждаване за опасност от сблъсък с възможност за разпознаване на пешеходци, проекционен дисплей, система за поддържане на лентата на движение, Wi-Fi хотспот и мултимедиен комплекс с навигация. Моделът ще се предлага в два варианта – Rolls-Royce Phantom и Rolls-Royce Phantom EWB.

Задвижването се осигурява на осъвременен 6.75-литров V12 туин-турбо агрегат с мощност 571 конски сили и 900 Нм въртящ момент. Двигателят се комбинира с 8-степенна автоматична трансмисия ZF, която работи с голяма част от системите, включително и със спътникова навигация.

Осмото поколение Phantom ще е при притежателите си в началото на следващата година срещу цени стартиращи от 400 000 паунда.

2017 Rolls-Royce Phantom – фогалерия:

Автор: Емануила Гавраилова