2017 Italdesign Zerouno

На салона в Женева тази година дебютира Italdesign Automobili Speciali – марка на всеизвестното италианско дизайнерско ателие, което от 2010 г. насам е част от VW Group, а като първи официален проект бе представен спортния Zerouno V10.

Тъй като ще бъдат продадени само 5 автомобила тази година, всеки единн ще е със отличителен характер, който да пасва на купувача му. Това ще засегне както цветовото оформление, така и някои от екстрите на машината.

Пакетът, който ще бръкне най-дълбоко в джоба на притежателя, е озаглавен corsa. Плащайки за corsa ще получите множество аеродинамични компоненти с пистова оринтация, а също и титаниеви ауспуси, състезателно задно крило и олекотени капаци на огледалата за обратно виждане.

Дойде време да поговорим и за най-важното – двигателя. Zerouno е екипиран с 5.2-литров атмосферен V10, познат ни от Audi R8 и Lambo Huracan. Към момента не знаем каква ще е мощността на автомобила, но пък може да ви кажем, че таванът на скоростта е 330 км/ч, а ускорението до 100 става за 3.2 секунди.

Редактор: Емануила Гавраилова

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *