Skip to content
Начало » 2017 Honda Civic Type-R

2017 Honda Civic Type-R

Звездата на Honda на автосалона в Женева бе атрактивният хечбек Civic Type R, който след дълга върволица от прототипи най-накрая дебютира и в сериен вариант.

Автомобилът е осезаемо по-лек и с по-солиден строеж на каросерията от предишните генерации. Устойчивостта срещу усукване е подобрена с 38% в сравнение с тази на предшественика му. Освен това, машината идва и с три режима на управление – Sport, Comfort и +R за незабравими моменти на пътя.

Моторът е подобреният 2,0-литров VTEC Turbo, който вече разполага с мощност от 320 конски сили и 400 Нм въртящ момент.

Както и десетото поколение на Civic, Type R ще се предлага глобално на световните пазари, като изработката е възложена на Суиндън, Великобритания. Производството и лансирането ще стартират поетапно през лятото на тази година.

Друга бляскава звезда на щанда на Honda беше електрическата разработка NeuV. Моделът е дарен с невиждана досега придобивка – така наречения „емоционален агрегат”, който анализира навиците на шофьора и се учи да предвижда поведението му на пътя. Освен това благодарение на HANA (Honda Automated Netwok Assistant), колата се превъща във Ваш най-добър приятел и личен асистент. Още една интересна особеност е, че NeuV може и да носи печалба на собственика си, действайки като автоматизирано превозно средство, което да откарва пътници до определените дестинации, когато не се използва лично от него. Освен това може и да транспортира електричство до битовата мрежа в моменти на нужда.

Автор: Емануила Гавраилова