Skip to content
Начало » 2017 Dodge Challenger SRT Demon

2017 Dodge Challenger SRT Demon

Dodge най-накрая показа така дългоочаквания Challenger SRT Demon. Този автомобил е лансиран като най-високоскоростния масъл-кар създаван досега!

Любопитна особеност в това возило е, че всъщност няма как по подразбиране да возите някого вътре – седалките за пътниците (както отпред, така и отзад) са премахнати и се предлагат единствено като допълнителна опция.

Освен това са отстранени и аудиосистемата, системите за подгряване на волана, вентилация и нагряване на седалките и люка на покрива. Но ако все пак си ги искате, ще трябва да бръкнете в джоба си допълнително за тях.

За да бъде олекотена възможно най-много, в колата са инсталирани специфични стабилизатори и 360-милиметрови спирачни дискове.

В „Демона” е наместен 6,2-литров V8 HEMI агрегат с компресор. Мощността от 850 коня е осъществима само ако този звяр е захранен с бензин с октаново число над 100. Разбира се, и обикновеното гориво върши работа, но с него характеристиките няма да са толкова впечатляващи. Моторът работи в екип с 8-степенна автоматична трансмисия.

Challenger SRT Demon ще бъде сглобен само в 600 екземпляра – по 300 за канадския и американския пазар. Засега няма информация относно цената му.

Автор: Емануила Гавраилова