Skip to content

Премиерата на BMW M4 CS, най-мощния модел от серията М4, се състоя на автосалона в Шанхай.

Автомобилът тежи с 30 кг. по-малко в сравнение с класическия М4 благодарение на използвания карбон при направата на предния и задния капак. Освен това са олекотени и тапицериите на вратите, климатикът отговаря само за една зона, а аудиосистемата е по-скромна.

Въпреки споменатото, все пак машината предлага доста готини екстри – по-солидни настройки на окачването, нови аеродинамични компоненти и олекотени 19- и 20-цолови джанти, съответно отпред и отзад.

Мощността на M4 CS достига 460 коня – с 10 повече от M4 Competition Package, а въртящият момент е 600 Нм. Таванът на скоростта е ограничен електронно до 280 км/ч, а стартът до 100 се взима за 3.9 секунди. Моторът работи в комбинация с автоматична скоростна кутия.

От компанията оповестиха представянето на M4 CS на Северната дъга на „Нюрбургринг” – 7.38 минути. Постижението е с 14 секунди по-скоростно от това на М4 версията. Въпреки това първенството се държи от M4 GTS с време 7.27 минути.

Обновената версия на М4 заема мястото си между M4 Competition Package и M4 GTS, но при положение, че всички екземпляри от лимитираната серия M4 GTS са изчерпани, то CS несъмнено се налага като звездата на модела.

Обявената цена на BMW M4 CS в Германия е малко под 117 000 евро.

2017 BMW M4 CS галерия:

Автор: Емануила Гавраилова