Skip to content
Начало » 2017 Bentley EXP12 Speed 6e Concept

2017 Bentley EXP12 Speed 6e Concept

Тъй като вече забраната за производство на коли с двигатели с вътрешно горене е факт, все повече автомобилни компании започват адаптацията към новия свят. Bentley не прави изключение – обявено е, че първия хибрид ще бъде плъгин версия на Bentayga, която може да очакваме през 2018г.

През оставащото време може да се порадваме на готините концепции, които Bentley ще ни предоставят. Например лъскавото кабрио Bentley EXP 12 Speed 6e Concept, с интериор дори по-луксозен от екстериора. Пред Вила д’Есте успяхме да разгледаме купе варианта EXP 10 Speed 6 Concept, който за разлика от кабриото не е електрически.

Зашеметяващата кабина напомня за автомобил излязъл от шпионски филм – отрязан като пилотски щурвал волан с бутони изобразяващи ракети в двата горни края. Единият служи за ограничение на скоростта, а другия за бууст – максимална тяга за малък интервал от време.

Централната конзола представлява OLED дисплей, направен от органични светодиоди, скрит зад дебело стъкло. Червена кожа покрива всичко останало. Месингова сплава е използвана за направата на физическите превключватели.

За съжаление няма информация за задвижването, но това не е шокиращо като се има в предвид, че първия стопроцентов електромобил на Bentley се очаква най-рано през 2020 г.

Не забравяйте да разгледате нашата галерия, представяща Bentley EXP 12 Speed 6e Concept, а после го сравнете с чудесното купе EXP 10.

Редактор: Емануила Гавраилова