Skip to content
Начало » Ферари за Майкъл Джордран

Ферари за Майкъл Джордран

Garage Italia Customs ще превърне Ferrari 550 Maranello в произведение на изкуството, посветено на Майкъл Джордан.

Италианското тунинг студио е собственост на Лапо Елкан – най-малкият внук на Джани Акиели, който е бивш главен акционер на Fiat.

Брандът предлага уникални персонализирани дизайни, като този път са създали впечатляващ проект вдъхновен от прочутия баскетболист.

Малко са хората, които не са чували за най-известният модел кецове на NikeAir Jordan. Създадени са през далечната 1984 г., още преди Джордан да стане звезда на „Chicago Bulls”. С победите на отбора и нарастващата слава на играча, популярността на кецовете също достигна своя връх.

През годините Nike продължиха да създават нови модели на легендарните кецове, като именно Air Jordan 3 в цвят White Cement е вдъхновението на Garage Italia Customs. Те са решили да прехвърлят уникалния им дизайн върху купето на Ferrari 550 Maranello.

Основният цвят е бял, но е отрупан с различни детайли, които са препратки към баскетболната кариера на Майкъл Джордан. Върху автомобила може да видим логото на „Chicago Bulls” както и името Jordan, изписано в червен цвят. На капака и вратите, също в червено, е поставено числото 23 – номера на баскетболиста в отбора.

Най-отгоре намираме „Въздушният Майк”, летящ за забивка – детайл, който присъства върху известните кецове, а характерната шарка на Air Jordan 3 в сиво и черно, е прехвърлена върху каросерията на автомобила.

Може би най-впечатляващо е задното стъкло, чиито дизайн наподобява баскетболно табло. На него е изписано „06.6“ – времето посочващо момента, в който Джордан прави една от най-легендарните забивки в баскетбола.