Skip to content
Начало » Първият ултра-луксозен модел Mercedes Mythos идва през 2025 г

Първият ултра-луксозен модел Mercedes Mythos идва през 2025 г

Ще бъде SL Speedster.

Mercedes speedster teaser

През май 2022 г. Mercedes-Benz разкри амбициозните си планове за представяне на марката Mythos, ново начинание в сферата на ултралуксозните автомобили, отбелязвайки значително разширяване на своето престижно портфолио. Това съобщение предизвика значително вълнение и очакване в автомобилната общност. Въпреки това подробностите около марката Mythos останаха забулени в мистерия, като малко или никаква допълнителна информация не излезе наяве до забележително разкритие във финансовия отчет на компанията за 2023 г. В рамките на този документ Mercedes-Benz загатна пускането на встъпителния модел Mythos, планирано за 2025 г., като възобнови интереса и спекулациите за това какво ще включва тази нова под-марка.

Първоначалното предложение от линията Mythos се спекулира като разкошен спийдстър вариант на SL, отличаващ се с елегантните си гондоли, разположени зад седалките, намеквайки за дизайн, който обединява класическата естетика с модерния лукс. Настоящите модели SL, под знака на AMG, илюстрират висока производителност и ексклузивност, с очакването за по-луксозно издание на Maybach, което вече вълнува пазара. Това поставя началото на модела Mythos, за да издигне концепцията за лукс до безпрецедентни висоти, предлагайки превозно средство, което не е просто автомобил, а изявление за несравнимо богатство и иновация в дизайна.

Mercedes-Benz вече показа потенциалната посока на това ултралуксозно начинание с разкриването на концептуален Mercedes-Maybach SL през 2022 г., включващ поразителна червена боя, допълнена от черен капак, украсен с двойно лого M, и отличителна централна вертикална перка. Тази концепция не само демонстрира визията на Mercedes-Benz за смесване на производителност с лукс, но също така намекна за изключителните нива на персонализиране и ексклузивност, които ще определят марката Mythos.

Ценовата стратегия за тези модели показва преминаване към ултра-премиум пазарен сегмент. Настоящите модели AMG SL вече са премиум, като цените започват от шестцифрения диапазон в Съединените щати. Очакваният Maybach SL, който вероятно ще бъде базиран на първокласния AMG SL 63, се очаква да надмине границата от $200 000, докато вариантът Mythos може да стигне цените около $300 000 или повече. Подобно ценообразуване отразява не само ексклузивността и поръчковия характер на тези превозни средства, но и намерението на Mercedes-Benz да обслужва клиенти, за които луксът и отличаването са от първостепенно значение.

Първият ултра-луксозен модел Mercedes Mythos идва през 2025 г

Mercedes-Benz описва Mythos като линия от „изключително ексклузивни колекционерски автомобили“, предназначени за най-ревностните ентусиасти и колекционери, което показва стратегия за конкуриране с производители на луксозни автомобили като Bentley, Aston Martin и дори марки суперколи като Ferrari и McLaren. Този ход признава нарастващия пазар за ултралуксозни автомобили и амбицията на Mercedes-Benz да заеме значително присъствие в тази ниша.

Въвеждането на марката Mythos повдига въпроси относно разграничаването й от вече луксозната линия Maybach. Стратегията на Mercedes-Benz изглежда е отговор на развиващата се динамика на луксозния пазар, където има нарастващо търсене на още по-ексклузивни и поръчкови автомобилни изживявания. Успехът на подразделението Maybach, с 19% увеличение на продажбите през 2023 г., несъмнено насърчи Mercedes-Benz да се впусне още повече в сферата на ултралукса, насочвайки се към най-богатата клиентела, търсеща върха на автомобилното майсторство и ексклузивност.

Тази стратегия отразява движенията на други луксозни автомобилни групи, като BMW с Rolls-Royce и преместването на луксозния пазар на Alpina, както и разнообразното портфолио на Volkswagen Group от луксозни и динамични марки, включително Audi, Lamborghini, Bentley, Porsche и Bugatti. Нахлуването на Mercedes-Benz в ултра-луксозния сегмент с марката Mythos представлява значителна еволюция в луксозното предлагане, целящо да предефинира границите на възможното в света на автомобилите, обслужвайки избрана група потребители, търсещи най-доброто от лукса, изключителност и производителност.