Skip to content
Начало » Новият суперавтомобил на Bertone поддържа V-10 жив

Новият суперавтомобил на Bertone поддържа V-10 жив

Максималната скорост е ограничена до 217 mph и не отнема много време, за да я достигнете.

Новият суперавтомобил на Bertone поддържа V-10 жив

Спомняте ли си онзи шум около суперавтомобила Bertone от преди няколко години? Всичко започна в края на 2022 г., когато емблематичната италианска дизайнерска къща, преродена и преосмислена, обяви GB110. Това чудо с марката Bertone не беше просто суперавтомобил; това беше новаторско превозно средство, задвижвано от синтетично гориво, произведено от рециклирани пластмасови отпадъци.

bertone-gb11066

В първоначалното съобщение марката се похвали с впечатляваща мощност от 1100 конски сили, всички от мистериозен двигател, разположен в шаси с корени в немското инженерство. Идеята изглеждаше твърде добра, за да е истина, и скептицизмът беше голям – докато GB110 не направи своя осезаем дебют.

Bertone-gb110-20247654

Събитието по представянето в Монако не беше просто представяне, а грандиозно разкриване на реалните възможности на автомобила и неговия зашеметяващ дизайн. GB110, под своя елегантен капак разполага с мощен 5,2-литров V-10 двигател с двоен турбокомпресор, който изпомпва зашеметяващите 1124 конски сили и 811 фунт-фута въртящ момент.

Bertone-gb110-202456

Тази огромна мощност се предава безпроблемно на четирите колела чрез усъвършенствана седемстепенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. В допълнение към неговия мускулест двигател са прецизно проектирани шахматно разположени колела, с 21 инча отпред и 22 инча отзад, оборудвани с първокласни въглеродно-керамични спирачки, за да осигурят страхотна спирачна сила.

Bertone-gb110-20248

За тези, които са запознати с високопроизводителния автомобилен сектор, спецификациите може да отразяват чертите на известни модели като Audi R8 или Lamborghini Huracan. Въпреки че Bertone остава свенлив относно потвърждаването на точния произход на задвижването на GB110, фините намеци за немски инженерни корени и механичните прилики предполагат родословие, свързано с тези емблематични модели.

Bertone-gb110-20247

Внимателното наблюдение на каросерията разкрива влияния от Huracan, особено забележими в контурните линии на вратите, огледалата и покрива – все пак GB110 не е просто итерация на тези модели.

Това, което отличава GB110, е не само неговият инженеринг, но и неговите възможности за представяне, които разширяват границите на съвременните суперколи. Bertone твърди, че GB110 може да постигне максимална скорост от 217 mph и може да спринтира от място до 186 mph само за 12,9 секунди. Тези впечатляващи постижения се поддържат от неговата лека конструкция, която тежи само 3137 паунда, подобрявайки както неговата скорост, така и гъвкавостта.

Bertone-gb110-20246

Визуално, GB110 отговаря на високите очаквания, поставени от историческия ангажимент на Bertone към естетическо съвършенство. Външният дизайн е точно копие на първоначалните изображения, разкрити през 2022 г., отразявайки наследството на Bertone за създаване на визуално поразителни и динамични автомобили.

Bertone-gb110-20245

В процеса на проектиране на GB110, Bertone отдаде почит на неговата богата история, като преразгледа множество емблематични дизайни. Забележителните вдъхновения включват авангардната Lancia Stratos Zero, революционното Lamborghini Countach и елегантно вечната Miura, всеки от които допринася с елементи за дизайнерския етос на GB110.

Bertone-gb110-20243

Въпреки изобилието от информация за екстериора и представянето на автомобила, Bertone е изключително резервиран относно интериорните характеристики на GB110. Това, което се знае е, че интериорът ще предлага широки възможности за персонализиране за всеки купувач.

Бъдещите собственици могат да очакват луксозна кабина, с широка гама от първокласни материали и опции за тапицерия, с подчертано представяне на въглеродни влакна, за да се запази лекотата на автомобила.

Bertone-gb110-20241

Ексклузивността на GB110 е безспорна. Bertone планира да произведе само 33 бройки от тази необикновена машина, което я прави рядък скъпоценен камък в света на суперавтомобилите. Въпреки че подробностите за цените не са разкрити, ясно е, че притежаването на GB110 ще бъде привилегия, запазена за малцина избрани.

Bertone-gb110-2024

Тази кола не е просто покупка; това е придобиване на част от автомобилното изкуство и история. Ако обмисляте цената, това вероятно ще бъде цифра, която подчертава изключителността на автомобила и несравнимия дизайн и инженерна мощ.