Skip to content
Начало » Високоскоростен старт на лятото с Премиум рали София-Свети Влас

Високоскоростен старт на лятото с Премиум рали София-Свети Влас

Конвой от зрелищни автомобили потегли от яхтения порт

С мощен рев на двигатели и прилив на адреналин, 12-ото издание на „Премиум рали София-Свети Влас“ стартира на 21 юни. Традиционно началната точка е Марина Диневи в курорта Свети Влас, което съвпадна с първия ден на астрономическото лято. Яхтеният порт се превърна в сцена на епичен сблъсък, като зрителите имаха възможността да видят 45 екзотични автомобила, включително редки модели като Porsche 911 GT3 RS и Ferrari 812 Superfast.

Точно в 13:01 ч., под аплодисментите на десетки фенове, туристи и гости, първият автомобил се отправи на шестдневното приключение. Маршрутът включваше Свети Влас, Варна, Букурещ, писта „МоторПарк“ в Румъния, Сибиу, Трансфагарашан и Трансалпина.

Изключителни автомобили и известни участници

На стартовата линия се наредиха уникални екземпляри като Rolls Royce, топ модели на Audi, BMW и Mercedes-Benz, Lamborghini, Maserati и много Porsche 992 Turbo S. Тази година ралито привлече и две известни дами: фолкдивата Мария, която ще се състезава с Ferrari 812 Superfast, и победителката в Мис България 2023 Елизабет Кравиц, която ще управлява Mercedes-Benz G-Class G63.

Състезателна програма и атракции

След старта от Свети Влас, участниците ще се състезават на драг, събирайки първите си точки за крайното класиране. На 21 юни по обяд пред ресторант „Happy Bar & Grill“ на Морска гара – Варна, жителите и гостите на града ще могат да се насладят на зрелището на десетки мощни автомобили.

В ранния следобед, ралито продължава към Букурещ, с предвидено трасе за изпитание на точна езда в Община Белослав. Участниците ще имат възможност да покажат шофьорските си умения на писта „МоторПарк“ в Румъния.

На 23 юни по обяд, участниците ще се съберат в сърцето на Букурещ пред InterContinental Athenee Palace, където организаторите обещават появата на световноизвестни лица.

Финалната спирка и благотворителната кауза

Последната спирка на ралито е град Сибиу, където участниците ще преминат през известните планински проходи Трансфагарашан и Трансалпина. За първи път в историята, проходът Трансфагарашан ще бъде затворен само за участниците в ралито.

Тази година ралито подкрепя благотворителната кауза на 22-годишния Георги Маринов от Пловдив, който след травма на гръбначния мозък е прикован в инвалидна количка. Средствата от кампанията „Подкрепи Георги за успеха“ ще помогнат за неговата операция в Тайланд, която дава 85% шанс за пълно възстановяване.

Всеки желаещ да помогне може да направи дарение на следната сметка: IBAN: BG36 BPBI 7942 4055 9360 01 Титуляр: Иван Маринов Маринов.