Skip to content
Начало » 2023 Peugeot Inception Concept

2023 Peugeot Inception Concept

Peugeot представи бъдещето на марката на CES 2023. Автомобилният производител разкри Inception Concept, радикално проектирано електрическо превозно средство, което ще вдъхнови бъдещите модели, включително компактните. Моделът ще се появи най-рано през 2025 г.

Концепцията се движи върху STLA Large платформата на Stellantis, с размери 5 метра дължина, но само 1,34 м височина. Тя използва 800-волтова батерия от 100 кВч и предлага пробег от 800 километра с едно зареждане. Благодарение на системата за индукционно зареждане, батерията може да добави до 150 км пробег само за 5 минути.

Всички тези електрони захранват двоен двигател, който дава на Inception задвижване на всички колела и почти 680 конски сили мощност. Това е достатъчно, за да изстреля колата до 100 км/ч за по-малко от три секунди.

Peugeot Inception Concept включва следващото поколение i-Cockpit с нова система за управление Hypersquare, с централен правоъгълен волан, вдъхновен от видеоигрите. Той може да се прибира при избор на определен режим на автономно управление. Различни функции, като климатик и сила на звука на радиото, са достъпни само чрез движение на палеца и задържане на ръката върху волана.

Една от най-впечатляващите дизайнерски характеристики на електромобила е стъклото, което е с размери 7,25 квадратни метра. Пежо използва стъкло Narima, което е подложено на обработка с метален оксид, първоначално предназначено за покриване на козирките на шлемовете на астронавтите на НАСА.

Галерия: