Skip to content
Начало » 2023 Bugatti Chiron Profilée

2023 Bugatti Chiron Profilée

Подобно на Veyron, Bugatti създаде много специални издания на модела Chiron. Последното от тях обаче ще остане само като единична бройка. Модификацията е наречена “Profilée” и представлява доработена версия на Pur Sport.

Работата по проекта започва през есента на 2020 г., след като компанията получава заявки от клиенти, желаещи по-малко радикална интерпретация на Pur Sport. Премахнато е масивното задно крило за далеч по-фина аеродинамика, която държи хиперавтомобила залепен за пътя при максимална скорост от 380 км/ч. Отпред са интегрирани по-големи въздухозаборници и разширена подковообразна решетка, за да подава повече въздух в радиаторите. Въздушният поток е допълнително оптимизиран от преработен сплитер, който също така увеличава притискащата сила на предната ос.

Chiron Profilée е боядисан в ексклузивен цвят Argent Atlantique, комбиниран с открити въглеродни влакна с отенък Bleu Royal Carbon за долната част на каросерията. Колелата идват боядисани в Le Patron, за да се слеят с долната част на каросерията. Полирани алуминиеви акценти допълват промените отвън.

Механично, пружините на окачването са с 10% по-твърди от тези на Pur Sport, а задния мост е със значително по-добро сцепление по време на завиване. Тези промени са направени, без това да се отрази отрицателно на високото ниво на комфорт, което Chiron предлага. Масивният 8.0-литров W16 двигател генерира внушителните 1479 конски сили.

С ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,3 секунди и от 0 до 200 км/ч за 5,5 секунди, Bugatti Chiron Profilée е един от най-бързо ускоряващите автомобили в серийно производство.

Галерия:

Видео: