Skip to content
Начало » 2020 Bugatti Chiron Pur Sport

2020 Bugatti Chiron Pur Sport

Bugatti показа новата версия на хиперавтомобила Chiron. Както и се очакваше тя е снабдена с фиксирано задно антикрило. Предварителните очаквания водеха към името Chiron R, но колата ще се казва Chiron Pur Sport.

По-рано ръководителят на френската марка Щефан Винкелман заяви, че след рекорда на скоростта ще се появи версия, с фокус към по-добра управляемост. Именно такава се явява Bugatti Chiron Pur Sport, която е с подобрена аеродинамика и окачване, олекотена, за сметка на което хиперколата е станала по-лесна за контролиране в завоите.

Bugatti Chiron Pur Sport е с по-твърди пружини: отпред с 65%, а отзад – с 33%. Има и нови адаптивни амортисьори. Освен това, при дадената версия има специални по-леки джанти: за подобряване на аеродинамиката и вентилацията на спирачките. Също така има специални гуми Michelin Sport Cup 2 R: 285/30 R20 отпред и 355/25 R21 отзад. Общо инженерите са успели да смъкнат теглото с 19 килограма.

Що се касае до външността, то Bugatti Chiron Pur Sport е получил нова предна броня с големи въздуховоди и по-крупна фирмена предна решетка-подкова. Както и нов сплитер. Всичко споменато до момента е направено от въглеводородно влакно, както и широкото (1,9 метра) задно крило, създаващо “сериозно притегателно усилие”. Плюс титаниев ауспух.

Моторът е останал същия. Това е 8,0-литров с четири турбокомпресор с 1500 к.с. При това “червената зона” е повишена с 200 об/мин в сравнение със стандартния Chiron – при Pur Sport това са 6900 об/мин. Това е постигнато за сметка на автоматичната трансмисия, при която предавателните числа са станали по-близки с 15%, а скоростта на превключване е увеличена с 40%. Максималният въртящ момент е 1600 Нм.

Ще бъдат произведени само 12 броя Bugatti Chiron Pur Sport и всеки ще струва минимум €3,2 милиона. Доставките ще започнат през втората половина на 2020 година.

Галерия:

Видео: