Skip to content
Начало » 2023 Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante

2023 Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante

Когато Aston Martin представи DBS 770 Ultimate през януари, също обяви кабрио версия, но показа само купето. Базираната в Gaydon луксозна марка сега запълва празните места, като разкрива умопомрачително прекрасния Volante. Това е по-редкият от двата стила на каросерията, тъй като ще бъдат произведени само 199, докато моделът с фиксиран покрив ще получи 300 екземпляра.

Рядко имаме възможност да кажем това за нова кола, но няма такова нещо като лош ъгъл на този зашеметяващ автомобил. Въпреки че външният вид е субективен, никой не може да отрече, че това е най-мощният пътен автомобил Aston Martin, създаван някога. Наистина, той използва подобрен 5,2-литров V12 със 770 к.с. (оттук и името), който работи до 759 конски сили. Звярът с двойно турбо осигурява огромен 900 нютон-метра въртящ момент от само 1800 об/мин за безпроблемно каране.

Въпреки че е разпродаден, AM премина през трудностите да пусне конфигуратор с множество цветове, от които да избирате както за екстериора, така и за купето. Автомобилите със специално издание рядко могат да се конфигурират, но това има опции, вариращи от хромирани или черни значки до пакет от въглеродни влакна.

Всички купета и кабриолети се возят на специално изработени 21-инчови джанти със сложен дизайн с много спици, извлечен от сплавите, монтирани на Valkyrie и уникалния Victor. Колелата – чието почистване изглежда е истинска болка – се предлагат в сатенено сребристо или сатенено черно, като последното се предлага и с диамантено струговано покритие.

Производството вече е започнало и първите доставки до клиентите са планирани за третото тримесечие на 2023 г.

Галерия: