Skip to content

Mercedes-Benz официално представи новия изцяло електрически Vision EQXX, воден от идеята за нулеви емисии и използване на зелена енергия.

Автомобилът е проектиран за пътешествия и е способен да покрие всички изисквания на модерното поколение клиенти чрез своите иновации и скорост на болид от Формула 1. Той е разработен само за 18 месеца, което за стандартните на този сегмент е изключително кратко време.

Vision EQXX е способен да измине 1000 км с едно зареждане с консумация на енергия под 10 kWh на 100 км. Соларен покрив със 117 слънчеви клетки захранва 12-волтова батерия, която дава енергия на информационно-развлекателна система, електрически аксесоари и др. Според Мерцедес, покрива може да добави и 25 км обхват по време на пътуване, намалявайки натоварването на батерията на задвижването.

Засега не е ясно каква ще бъде съдбата на футуристияния Mercedes-Benz Vision EQXX, но говорител на компанията обяви, че голяма част от иновативните решения ще намерят място в бъдещите серийни автомобили.

Галерия: