Skip to content
Начало » 2022 Lincoln L100 Concept EV

2022 Lincoln L100 Concept EV

Lincoln разкри своята модерна визия за бъдещето с представянето на футуристичен концепт L100 Concept EV. Прототипът е напълно автономен автомобил и изглежда така, сякаш е пристигнал от друго измерение. Обознаечнието “L100” е свързано с отбелязването на 100-годишнината на Lincoln.

Все още не се знае дали ще се стигне до серийно производство, но основната идея на американската компания е да се създаде напълно автономно превозно средство, което да вози пътниците в луксозна обстановка.

До момента няма никаква информация по отношение на технически данни и динамични показатели, но по всяка вероятност става дума за задвижване чрез няколко електрически мотора и мощни батерии, позволяващи дълъг пробег.

Lincoln L100 Concept EV черпи своето вдъхновение от Model L от 1922 г., който е бил абсолютен инженерен подвиг по онова време. Дизайнът е меко казано модерен. Покривът е слят със задното стъкло, вратите се отварят срещу посоката на движение, а в интериора липсват волан и педали, като вместо тях изобилства от иновативни управляващи и инфо-развлекателни системи. 

Галерия: