Skip to content
Начало » 2022 Lamborghini Urus Performante

2022 Lamborghini Urus Performante

Фейслифтът на Lamborghini Urus е готов и идва с познатото име – Performante.

Мощният SUV е с 47 кг по-лек от стандартния модел, като това е същия автомобил, който наскоро постави нов рекорд на Pikes Peak Hill Climb 2022 с удивително време от 10:32.064 на 14 115 фута над морското равнище.

Очевидните промени включват нов преден капак от въглеродни влакна, който може да бъде поръчан във видим карбон като опция, а купувачите могат да си поръчат и карбонов покрив. Предната броня и сплитерът са с нов дизайн и са също от въглеродни влакна. Задното крило е по-изпъкнало, като увеличава притискащата сила с цели 38%.

Дължината на Urus Performante е увеличена с 25 мм, благодарение на новопроектираните брони и задното крило. Нови спускащи се пружини го доближават до земята с 20 мм, а клиентите могат да избират между 22 и 23 цолови колела. Под задния карбонов дифузьор има ауспуси Akrapovic, които са стандартен за моделите Performante.

Интериорът разполага с нови шестоъгълни дизайнерски шевове, които са различни от популярния Q-Citura при обикновения Urus.

Налични са 4 режима на управление: STRADA, CORSA, SPORT и нов “RALLY”. Под предния капак е разположен 4.0-литровия V8 Туин Турбо с мощност 666 к.с. и 850 Нм въртящ момент. Ускорението от място до 100 км/ч става за 3,3 секунди, а максималната скорост на движение е 306 км/ч. В Китай мощността ще бъде ограничена до 640 к.с. поради разпоредби, свързани с хомологацията.

Галерия: