Skip to content
Начало » 2021 Bentley Continental GT3 Pikes Peak

2021 Bentley Continental GT3 Pikes Peak

Това е новият Bentley Continental GT3 Pikes Peak. За първи път състезателният автомобил ще се движи на биогориво нагоре по хълма. Модела е проектиран и създаден с цел да се състезава за рекорда Time Attack 1 за международното изкачване през 2021 г. Pikes Peak.

Преработеният Continental GT3 разолага с 4.0-литров турбо V8 мотор от заводския Continental GT. Модификациите на двигателя ще подобрят конските сили въпреки условията на планината.

Автомобилът ще трябва да измине 5000 фута изкачване, което ще включва 156 завоя при средна скорост от 78 мили в час, и да премине линията за по-малко от 9 минути и 36 секунди, за да счупи рекорда. Настоящият рекорд беше поставен от трикратния шампион на Пайкс Пийк и бивш „Крал на планината“ Рис Милен.

Външността на новият Bentley Continental GT3 Pikes Peak се отличава с най-голямото задно крило, монтирано някога на Bentley. През следващите седмици превозното средство ще бъде подложено на големи тестове, в момента се намира във Великобритания, но ще бъде изпратено до САЩ. Актуализацията ще бъде показана през май преди 99-тото провеждане на състезанието на 27 юни.

Галерия: