Skip to content
Начало » 2020 Audi S3

2020 Audi S3

В разгара на пандемията Audi възобнови един от най-успешните си модели – S3. Той се предлага като хечбек и седан версии. И при двата варианта двигателя е 2.0 TFSI, който произвежда 310 к.с. и 400 Нм въртящ момент, достатъчен за ускорение от 0 до 100 км/ч само за 4,8 секунди.

Мощността се предава чрез седемстепенна скоростна кутия S tronic, quattro задвижване  и специфично за S спортно окачване с опция за управление на амортисьора.

Уникалните стилни щрихи за Audi S3 включват блестящи странични огледала с алуминиев вид. Страничните въздухозаборници са по-големи и мрежата на предната решетка получава различен дизайн. Като опция клиентите могат да поискат матрични LED фарове.

Гърбът се характеризира с по-големи изпускателни отвори за въздух, нов дифузьор и четворни изпускателни тръби.

Вътре S3 е почти идентичен с A3, с изключение на някои спортни щрихи. Стандартно ина 10,25-инчов цифров дисплей. Виртуалният кокпит на включва 12,3-инчов ъпгрейд. Спортните седалки са нови, те използват рециклиран материал в тапицерията си.

Продажбите започват през август 2020 г., като първите автомобили се доставят на дилърите през октомври. В Германия цените на S3 Sportback започват от 46 302 евро, докато S3 Седанът е 47 179 евро.

Галерия: