Skip to content
Начало » 2019 Ferrari SF90 Stradale

2019 Ferrari SF90 Stradale

Компанията Ferrari показа своя първи хибриден суперавтомобил, който се зарежда от външни енергийни източници. Неговото име е SF90 Stradale и със своите 1000 к.с. той е най-мощния сериен модел в историята на компанията.

Спортната кола е посветена на 90-годишнината на Scuderia Ferrari.  Заради аеродинамиката кабината е изместена максимално напред, а в салона има волан с интегрирани сензорни панели, които заменят стандартните бутони. По този начин водачът може да упрявлява всички функции с два пръста. На мястото на приборния панел има голям 16-инчов дисплей.

SF90 Stradale се задвижва от V8 турбодвигател с мощност 780 к.с., и три електромотора с обща мощност 220 к.с. Така общата сила на куперо е 1000 к.с., разпределяни към четирите колела чрез 8-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Изтрелването от място до 100 км/ч става за 2,5 секунди, до 200 км/ч – за 6,7 секунди, а максималната скорост на движение е 340 км/ч.

Използването на електрически мотори значително увеличава теглото на машината и поради тази причина тя е направена от изключително леки материали. Клиентите могат да избират между стандартна и по-спортна версия Assetto Fiorano. Тя е с 30 кг. по-лека и включва състезателни амортисьори, снижено окачване, изпускателна система от титан и специални състезателни гуми Michelin Pilot Sport Cup2.

Галерия:

Видео: