Skip to content
Начало » 2018 Peugeot e-LEGEND Concept

2018 Peugeot e-LEGEND Concept

Peugeot показа концептуалния e-Legend, вдъхновен от култовия модел от 60-те – 504 Coupe. Електрическият прототип има характерните форми за едно купе, но техническите му характеристики съвсем не са стандартни.

Новата „Легенда“ на марката е с дължина 4650 мм, широчина – 1930 мм, височина – 1370 мм, а разстоянието между двете оси възлиза на 2690 мм. Голяма част от компонентите по машината, като въздухозаборника на капака, светодиодната оптика и логото например, са базирани на оригиналния 504.

Съвременните технологии са силно застъпени. Возилото е оборудвано с гласов асистент на SoundHound, който разбира 17 езика, сменя музиката, отваря вратите и избира режим на движение. Като сме на темата – e-Legend разполага с два такива режима. Режимът Soft гарантира удобството на пасажерите и не ги затормозява с излишна информация по таблото. Boost от друга страна е по-динамичен и предоставя голямо количество данни на водача.

Машината има и два ръчни режима. При Legend на екрана се появява приборният панел на 504, а при Boost графиката става по-сложна и се разкрива пълния потенциал на електромотора.

Peugeot e-Legend се задвижва от електрическа система 4х4. Агрегатът генерира 420 конски сили, или 340 кВт, и въртящ момент от 800 Нм. Максималната скорост на автомобила е 220 км/ч, а ускорението до 100 му отнема под 4 секунди. Машината се захранва от батерии с капацитет 100 кВт/ч, които осигуряват пробег от 600 км. Едно 25-минутно зареждане на специална станция може да запълни акумулатора до 80%.

На този етап компанията не смята да лансира модела в серийно производство, но технологиите, използвани за направата му, със сигурност ще намерят място в бъдещите разработки на французите.

Галерия:

Видео:

Автор: Емануила Гавраилова