Задава се новото 911 GT2 RS

Всички очаквахме да видим новото Porsche 911 GT2 RS през септември на автоизложението във Фанкфурт, но вместо това немският производител реши да ни изненада. Екстремнният модел бе изложен по време на пресконференцията на Xbox на експото Е3, за да онагледи новата състезателна игра Forza Motorsport 7.

За направата на купето са обединили сили експерти от Porsche, Microsoft и Turn 10 Studio. Трите компании подписаха 6-годишен договор за сътрудничество.

Реално автомобилът само бе показан, без да бъдат разкрити детайли около скоростните и техническите му характеристики. От кадрите от събитието можем да видим, че новото 911 е с променена предна част и ново голямо аеродинамично „крило”.

Знаем със сигурност, че купето е с нова изпускателна система и монтирана система за впръскване на вода в мотора. Моделът ще се предлага единствено със скоростна кутия PDK.

Предполага се, че ще се задвижва от 3.8-литров бензинов турбодвигател с поне 640 конски сили и 750 Нм. Немските медии спекулират обаче, че е възможно да е използван по-мощен агрегат.

Автор: Емануила Гавраилова

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *