Skip to content
Начало » Mercedes-AMG G 63 “Grand Edition”

Mercedes-AMG G 63 “Grand Edition”

Уникалният Mercedes-AMG G63 Grand Edition, ограничен само до 1000 бройки за цял свят! Това бижу получава златни акценти SUV-ът носи специална боя Manufaktur night black mango и 22-цолови джанти.

Mercedes-AMG G63 Grand Edition

Mercedes разкри нов вариант на AMG G63, наречен Grand Edition. Автомобилният производител ограничава производството си до само 1000 екземпляра за цял свят. Мощният SUV получава многобройни визуални щрихи отвътре и отвън със златист цвят като акцент. AMG G63 Grand Edition носи специална боя Manufaktur night black mango, която прави контрастиращия цвят изпъкващ. Злато украсява предната и задната броня, предната защитна плоча на долната част на автомобила, пръстена на резервното колело и емблемата със звезда на резервното колело.

Mercedes също използва цвета – kalahari gold– за долната графика на вратите и завършва логата на AMG и Mercedes в него за първи път. SUV-ът носи ковани 22-инчови AMG джанти, завършени в технологично злато с матово черни централни заключващи гайки и звездите на Mercedes в злато.

Mercedes-AMG G63 Grand Edition kalahari gold

Отвътре G63 Grand Edition има контрастираща черно-златна кабина. SUV разполага с емблеми AMG върху черната тапицерия на праговете на вратите, седалки, обвити в черна напа кожа Manufaktur със златни контрастни шевове, и обвити в кожа дръжки за покриване. Mercedes завършва други детайли от карбон с медна нишка.

G63 Grand Edition има контрастираща черно-златна кабина

Автомобилният производител също така представи G500 Final Edition, което ще бъде последният път, когато немският автомобилен производител инсталира V8 двигател в тази версия. Компанията планира да направи само 1500 от тях – 500 в Obsidian Black, Opalith White Mango и Olive Mango. SUV Final Edition носи 20-инчови AMG джанти и други специални елементи на “Final Edition”.

Final Edition носи 20-инчови AMG джанти

Няма промени в задвижването под капака нито за G63 Grand Edition, нито за G500 Final Edition. 4,0-литровият V8 двигател с двойно турбокомпресор на G500 произвежда 416 конски сили и 610 нютонметра въртящ момент. AMG също има 4.0-литров V8 с двойно турбо, но G63 произвежда 577 к.с. и 627 lb-ft въртящ момент.


Тийзър на 2024 amg gt купе 2024 Mercedes-AMG GT Тийзър, можете да платите, за да го видите, преди да дебютира 2024 Mercedes E-Class Estate дебютира 2024 Mercedes E-Class Estate дебютира като Classy SUV алтернатива. G-класата е на път да навлезе в нова ера с изцяло електрическа версия. Все още не е ясно кога Mercedes ще го разкрие, но може да се случи преди края на годината. Четири електрически мотора ще задвижват SUV, който ще продължи да се движи върху здраво шаси със стълба. Може да не влезе в продажба в САЩ до края на 2024 г. или началото на 2025 г.

Докато пристигне EQG, който може дори да не се нарича така, феновете на G-Class ще могат да се наслаждават на AMG G63 Grand Edition и G500 Final Edition. Mercedes-AMG G63 Grand Edition е наличен за поръчка сега за 228 896,40 евро в Европа или 448,213.40 лв. в България. Източник на информацията е Mercedes-Benz USA. Този инукален SUV идва с персонализирано вътрешно покритие за AMG автомобил. Поръчка за този автомобил е много трудна и почти невъзможна. Има голяма изчакване и листа на записали се. Най-вероятно цената ще се вдигне и ще се превърне в един от колекционерските автомобили в света..