Skip to content

Hennessey Venom GT е високопроизводителен спортен автомобил, произведен от Hennessey Performance Engineering. Ето някои ключови точки за автомобила:

Hennessey Venom GT F5 Roadster
  1. Държава: Това е американска кола, но е базирана на британското шаси Lotus Exige.
  2. Производителност: Venom GT е известен със своята удивителна скорост и производителност. Той се задвижва от 7,0-литров V8 двигател с двойно турбокомпресор, произвеждащ над 1200 конски сили.
  3. Рекорди: През 2014 г. Venom GT постави световен рекорд за най-бърз сериен автомобил, постигайки скорост от 270,49 mph. Този рекорд обаче е постигнат в една посока на пистата на НАСА Shuttle Landing Facility, така че не е признат от Световните рекорди на Гинес като официалната най-бърза серийна кола (тъй като Гинес изисква бягания в двете посоки, за да отчете условията на вятъра).
  4. Производство: Произвежда се в ограничени количества, което го прави рядко и търсено превозно средство за колекционери на коли и ентусиасти.
  5. Дизайн: Дизайнът е елегантен и аеродинамичен, което му позволява да постига своите високи скорости. Ниската стойка и агресивните линии на автомобила го правят незабавно разпознаваем.

Hennessey Venom GT е свидетелство за екстремно инженерство и стремеж към скорост в света на автомобилите.

История на Hennessey Venom GT

Историята на Hennessey Venom GT е дълбоко вкоренена в стремежа към скорост и производителност. Ето кратък преглед на пътуването му:

Произход: Venom GT е замислен от Джон Хенеси, основателят на Hennessey Performance Engineering (HPE). HPE, базирана в Тексас, има дълга история в настройката и надграждането на високоефективни превозни средства.

Начало: Идеята зад Venom GT беше да се произведе кола с ултрависока производителност, която съчетава леко тегло с мощно задвижване. За да постигне това, Hennessey избра шасито Lotus Exige/Elise като основа поради неговите леки и пъргави характеристики.

Задвижване: Сърцето на Venom GT е неговият 7,0-литров V8 двигател с двойно турбокомпресор. Произведен от LS-серията двигатели на Chevrolet Corvette, той беше силно модифициран от HPE, за да произвежда повече от 1200 конски сили.

Дебют: Venom GT направи публичния си дебют през 2010 г. Неговите екстремни показатели бързо привлякоха вниманието на автомобилните ентусиасти по целия свят.

Рекордна производителност: През 2013 г. Venom GT постави световен рекорд на Гинес за най-бързо време за ускорение 0-300 км/ч, завършвайки пробега само за 13,63 секунди. През 2014 г. колата постигна максимална скорост от 270,49 мили в час в космическия център Кенеди на НАСА, надминавайки скоростта на Bugatti Veyron. Въпреки това, поради провеждането на бягане в една посока и ограничения брой произведени единици, той не се квалифицира като най-бързия сериен автомобил в света по определени стандарти.

Ограничено производство: Производството на Venom GT беше ограничено, като бяха направени само няколко бройки. Всяка кола беше изработена по поръчка според спецификациите на своя купувач, правейки всеки Venom GT уникален сам по себе си.

Еволюция: Наследството на Venom GT продължи с представянето на Hennessey Venom F5, обявен през 2017 г. F5 имаше за цел да прокара границите още повече, с намерение да надмине бариерата от 300 mph.

В обобщение, Hennessey Venom GT е символ на екстремното автомобилно инженерство. Роден от визия за създаване на една от най-бързите коли на планетата, той зае мястото си в аналите на автомобилостроенето

Hennessey Venom GT