2017 Hennessey Venom F5

От Hennessey направиха сериозна заявка за най-бързия автомобил на планетата със своя нов звяр Venom F5 на тунинг салона SEMA в Лас Вегас. Разрабoтката се цели в главната конкуренция – Bugatti Chiron.

F5 е построен съвсем от началото за разлика от предшественика си Venom GT. От ателието са разчитали на карбон за направата на екстериорните панели, като за шасито също е използвана тръбна конструкция от въглеродни влакна. Подобреният дизайн прави автомобила доста по-успешен от GT. Коефициентът му на въздушно съпротивление е 0,33 Cd. При Bugatti Chiron е 0,38 Cd, докато Venom GT е с 0,44 Cd.

Аеродинамичната ефективност на машината е подобрена благодарение на специалния режим Vmax, който снижава задното крило и затваря отворите за въздух над задния спойлер.

Venom F5 е оборудван с V8 с алуминиев блок и обем 7,4 литра. Двигателят осигурява мощност от 1600 конски сили и 1762 Нм въртящ момент! В комбинация със 7-степенната трансмисия с един съединител, агрегатът изпраща мощността само към задните гуми – Michelin Pilot Cup 2.

От компанията предлагат и ръчна трансмисия, но експертите, работили по проекта, твърдят, че смяната на предавките ще превърта гумите до 225 км/ч.

Скоростните харатеристики, осигурени от зверския двигател, са максимална скорост от 484 км/ч и нечовешко ускорение. Стартът до 300 км/ч отнема едва 10 секунди, а този до 400 е под 20 секунди!

Hennessey Venom F5 е супер ексклузивен. На бял свят ще има само 24 екземпляра, всяка за по 1,6 милиона долара. Ако купувачите искат да добавят и допълнителни екстри към машината, цената скача на 2,2 милиона. Но стойността не е единственото, което ще намали списъка на чакащите. Самият Джон Хенеси ще одобри клиентите си, които ще трябва да кандидатстват, за да получат възможността да се сдобият с новия Venom.

[one_third]

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент
[/one_third]

.

[five_sixth]

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч
[/five_sixth]

Hennessey Venom F5 фотогалерия:

Hennessey Venom F5 видео представяне:

Автор: Емануила Гавраилова